Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poplach v televízii kvôli korone: V Jojke majú nakazeného!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Na Slovensku máme opäť vyššie počty nakazených. Najnovšie sa ukázalo, že jedným z nich je aj kameraman televízie Joj, ktorý bol predtým v Chorvátsku. Absolvoval karanténu aj test, no až neskôr sa ukázalo, že má covid-19.

Všetci museli na testy! Minulý týždeň sa v televízii Joj zistilo, že majú medzi sebou nakazeného. Ide o kameramana spravodajských relácií, ktorý sa ale najnovšie podľa informácií Nového času podieľal na príprave galavečera Miss Slovensko. Práve preto absolvoval aj test. 

Nakazený kameraman patril do spravodajského tímu.
Zobraziť galériu (3)
Nakazený kameraman patril do spravodajského tímu.  (Zdroj: TV JOJ)

A výsledok bol naozaj prekvapivý, pozitívny test určite nečakal, hoci predtým bol služobne v Chorvátsku. Po tomto pobyte totiž absolvoval niekoľkodňovú karanténu aj test, ktorý vyšiel negatívne. Navyše nemal žiadne príznaky. Našťastie, televízia dala otestovať ľudí, ktorí mali pracovať na pripravovanom veľkolepom večere a práve opakované testovanie ukázalo, že muž má covid-19. 

„Od začiatku pandémie zaviedla televízia Joj maximálnu ochranu svojich zamestnancov. Okrem prísnej dezinfekcie priestorov, nosenia rúšok, merania teploty pri vstupoch do budovy a štúdií ide aj o testovanie všetkých, ktorí sa zúčastňujú na výrobe, a dezinfekciu news roomu a iných ťažiskových priestorov germicidnými žiaričmi, aké sa používajú pri operáciách,” uviedla hovorkyňa televízie Joj Lucia Kulihová, ktorá zároveň potvrdila prvý prípad v televízii na Kolibe: „Vďaka týmto prísnym bezpečnostným opatreniam a postupu sme odchytili jeden prípad pozitívneho výsledku testu na koronavírusové ochorenie.”

Pozitívny prípad zachytili pri testovaní štábu, ktorý pripravuje galavečer Miss Slovensko.
Zobraziť galériu (3)
Pozitívny prípad zachytili pri testovaní štábu, ktorý pripravuje galavečer Miss Slovensko.  (Zdroj: Miss Slovensko, Tv Joj)

Kameraman okamžite putoval do izolácie a podrobil sa ďalšiemu testu. Testovať sa dali aj ostatní zamestnanci. Zatiaľ podľa Kulihovej na Kolibu dorazili iba negatívne výsledky, takže sa zdá, že nikto iný nakazený nebol. V letnom čase sa totiž v televízii vyskytuje menej ľudí a režim výroby nových relácií je aktuálne stále kvôli koronavírusu obmedzený. 

Viac o téme: Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu