Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dojemné gesto kolegov zosnulej Slovenky (†50) z Národného divadla: Jej 10-ročnému synovi zorganizovali zbierku!

Eva Horáková náhle zomrela doma v Prahe.
Eva Horáková náhle zomrela doma v Prahe. (Zdroj: Laterna Magika)

PRAHA - Vo štvrtok sme na Topkách informovali o náhlom úmrtí len 50-ročnej dlhoročnej vedúcej baletu Opery českého Národného divadla Evy Horákovej. Rodenej Slovenke sa náhle zastavilo srdce. Tragédii sa po celý čas prizeral jej len 10-ročný syn Juraj. Kolegovia z divadla teraz spravili dojemné gesto!

Náhla smrť dlhoročnej sólistky baletu Laterny magiky Evy Horákovej je o to tragickejšia, že po sebe nechala len 10-ročného synčeka Juraja. Ten sa navyše po celý čas na svoju zomierajúcu mamičku prizeral. Chlapec už nemá ani otca, takže z minúty na minútu zostal na tomto svete bez najbližšej rodiny. 


Tragédia v Národnom divadle: Talentovanej Slovenke (†50) sa zastavilo srdce... 10-ročný syn sa pozeral, ako jeho mama umiera!


O Jurka sa s najväčšeou pravdepodobnosťou teraz budú starať babky, no ani tie nemajú prostriedky na výchovu ešte malého chlapca. Kolegovia zosnulej baletky sa preto rozhodli pre skutočne dojemné gesto. Pre sirotu zorganizovali zbierku. 

Založili ju v Nadačnom fonde Fatum, v ktorého správnej rade je ďalší sólista z Národného divadla, pán prof. MgA. Ivan Kusnjer, transparentný účet, na ktorý môžu ľudia prispievať svojími finančnými darmi. „Prostriedky, ktoré vyberieme, poputujú tam, ktorým to v súčasnej dobe, ale aj do budúcna najviac potrebujú, teda jej syn Juraj a jeho opatrovníci (rodina už skôr zosnulého Jurajovho otca),“ objavilo sa na Facebooku oficiálne vyjadrenie najznámejšieho divadla v Českej republike. 

„Žiadny finančný obnos samozrejme nemôže nahradiť vzácny ľudský život, ale aj tak túto formu pomoci považujeme za zmysluplnú,“ píše sa vo vyhlásení divadla. 

Viac o téme: Eva Horáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu