Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Známeho Slováka zneužili na obrovský podvod: Podáva trestné oznámenie... Nenechajte sa nachytať!

Známeho Slováka zneužili na obrovský podvod! Zobraziť galériu (5)
Známeho Slováka zneužili na obrovský podvod! (Zdroj: Instagram A.W.)

BRATISLAVA - Keď sa dozvedel, že pod jeho menom funguje niekto neznámy, kto jeho priaznivcov láka na falošnú súťaž a pýta od nich číslo kreditnej karty, nemohol veriť vlastným očiam. Reč je o najznámejšom slovenskom motivačnom rečníkovi, ktorého sledujú desaťtisíce fanúšikov. Tých aktuálne nechutne zneužili, a tak Andy Winson skončil na polícii.

Najznámejší mentor osobnostného rozvoja i jeho priaznivci sa stali obeťami obrovského podvodu. Od pondelka bombardujú facebookový účet Andyho Winsona desiatky ľudí, ktorí sa zapojili do falošnej hry o 50-tisíc eur. Túto frašku na Facebooku vytvoril neznámy človek, ktorý vystupuje pod menom spomínaného kouča, používa jeho fotky, dokonca využil i fotky jeho rodiny.

Galéria: Identitu Andyho Winsona zneužili k spáchaniu podvodu na množstve Slovákov
Známeho Slováka zneužili na obrovský podvod: Podáva trestné oznámenie... Nenechajte sa nachytať! (Zdroj: Archív Andy Winson)

Neznámy páchateľ si založil profil, kde využil identitu Winsona a v príspevkoch na sociálnej sieti spustil súťaž, kde sa až 50 "šťastlivcov" môže dočkať výhry v hodnote 1000 eur. Háčik je ale v tom, že ľudia sa musia zaregistrovať, zaslať svoj email a následne aj číslo platobnej karty. „Dozvedel som sa o tom od svojej fanúšičky, ktorá ma na to upozornila, keďže sa jej to zdalo podozrivé,” uviedol pre Topky Andy a dodal, že onedlho po tomto zistení sa spustila hotová lavína. 

Takto vyzerajú falošné príspevky, ktoré Slovákov lákajú na peňažnú výhru.
Zobraziť galériu (5)
Takto vyzerajú falošné príspevky, ktoré Slovákov lákajú na peňažnú výhru.  (Zdroj: Facebook)

Známeho Slováka zneužili na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Niektorí z nahnevaných doterajších "výhercov" sa začali dožadovať informácií o tom, kde a kedy si môžu prevziať svoju finančnú odmenu, iní už dokonca prišli o peniaze na účte. „Niektorým z nich už páchateľ údajne stiahol z ich účtu aj peniaze. Hneď sme to začali s našim tímom riešiť. Nahlásili sme to Facebooku, podnikli všetky kroky ktoré sa dali, komunikujeme s ľuďmi a snažíme sa ich varovať. Poradili sme sa s právnikom a okamžite som podal na polícii trestné oznámenie na neznámeho páchateľa,” vysvetlil nám Winson, ktorý tak aktuálne rieši opletačky s mužmi zákona. 

„Ide nielen o poškodenie Andyho mena a značky, ale tiež sa snažíme aspoň takto chrániť ľudí. Toto nie je len nepodarený žart, môže to mať vážne následky. Chceme ich upozorniť, aby nenaleteli takýmto podvodom a boli obozretní. V prípade, že sa do tejto podvodnej hry zapojili, odporúčame, aby podali trestné oznámenie na najbližšom oddelení policajného zboru a zablokovali svoju platobnú kartu,” dodal pre Topky na záver Valér Ferko, PR manažér Andyho Winsona.

Viac o celom podvode sa dozviete vo videu vyššie!

Známeho Slováka zneužili na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: PodvodSúťaž Andy Winson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu