Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Celeste Buckingham priznala duševnú poruchu: V najhorších stavoch nemohla ísť von a vidieť sa v zrkadle!

Celeste Buckingham Zobraziť galériu (4)
Celeste Buckingham (Zdroj: Instagram C.B.)

BRATISLAVA - Ženy, ktoré sa zdajú byť najsilnejšie, sú vo svojom vnútri často tie najkrehkejšie. Celeste Buckingham (25) je speváčka, ktorá sa napriek svojmu mladému veku okrem muziky už dlho a aktívne venuje rôznym druhom osvety, nevynímajúc napríklad aj práva žien. Okrem toho dámy svojimi slovami často podporuje k zdravej sebaláske a sebavedomiu. A hoci je pre mnohé veľkým vzorom, práve ona so samou sebou zvádzala ťažký boj.

Celeste už roky tvrdí, že by sme sa mali milovať také, aké sme a nezaujímať sa o to, čo si o našich telách myslia ostatní. Aktuálne ale prezradila, že čiernym myšlienkam sa nevyhla ani ona. Mladá speváčka priznala boj s telesnou dysmorfiou – poruchou duševného zdravia, ktorá sa prejavuje prílišnou pozornosťou uprenou k svojim telesným nedostatkom, ktoré často vníma len človek sám.

Galéria: Celeste Buckingham
Táto porucha môže viesť k depresiám, neustálej úzkosti a závažne ovplyvňovať každodenný život. „Dlho bojujem s tým, ako vyzerám. Väčšina z vás vie, aký mám názor na hodnotu žien. Ale musím priznať, že posledné mesiace som opäť padla do svojich predošlých zlozvykov. Úprimne, chvíľu som hladovala a dúfala som, že schudnem. Potom som si uvedomila, že to je blbosť,” prezradila umelkyňa s tým, že potom sa radšej začala venovať cvičeniu. 

Aj to však vraj poriadne preháňala. „Tým spôsobom, že som niekoľkokrát mala pocit, že odpadnem od únavy,” napísala Celeste otvorene na svojom Instagrame. Netají sa tým, že si prechádzala mimoriadne ťažkými stavmi, keď sa radšej vyhýbala pohľadu na seba samu a mala problémy vyjsť z bytu. „Keď som to už nedávala, tak som sa vyhýbala zrkadlám a vonkajšku, aby som sa nemusela obliekať. Riešiť, čo na seba, aby som nemala potom polhodinové depky kvôli tomu, že rifle spred 3 rokov už nesedia,” pokračovala speváčka. 

Pri pohľade na Celeste by si zrejme len málokto tipol, že talentovaná speváčka má problém so svojím vzhľadom.
Zobraziť galériu (4)
Pri pohľade na Celeste by si zrejme len málokto tipol, že talentovaná speváčka má problém so svojím vzhľadom.  (Zdroj: Instagram C.B.)

„Viem, že mne a mojim blízkym je jedno, koľko vážim a ako vyzerám. Ale napriek tomu, že viem, že mám zdravotné problémy, ktoré obmedzujú môj metabolizmus a po prežití vážnej choroby spred 3 rokov som stále na seba neskutočne, priam nespravodlivo prísna,” priznala Celeste.Tá chce na tento problém, o ktorom sa často nehovorí, upozorniť a podporiť aj ostatné ženy, ktoré trpia podobnými stavmi. 

„Vaša hodnota ako človeka nie je postavená na tom, ako vyzeráte a koľko meriate či koľko kíl máte v konkrétnom životnom období. Majte sami seba radi. Nesúďte druhých podľa toho, ako vyzerajú, lebo vám môžem povedať z osobných skúseností, že nemáte šajn, čo prežili, aby tu vôbec pred vami dnes stáli. A aby som prekonala v sebe túto blbosť, vešiam sem fotku v domácom, nenalíčená, po celom dni upratovania,” dodala na záver speváčka, ktorá v sebe našla obrovskú silu, aby o svojich problémoch takto otvorene prehovorila. A dobe urobila. Mimochodom, Celeste, si nádherná!

Viac o téme: Celeste BuckinghamTelesná dysmorfia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu