Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Gottov hrob opäť pod dozorom: Obavy o bezpečnosť... TOTO je dôvod!

Posledné miesto odpočinku Karla Gotta Zobraziť galériu (4)
Posledné miesto odpočinku Karla Gotta (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Pozostalí po legendárnom Karlovi Gottovi († 80) sú opäť v napätí. Jeho hrob na pražských Malvazinkách bol síce dokončený len v závere decembra minulého roka, no medzitým si miesto posledného odpočinku hudobnej ikony už niekoľkokrát vyžadovalo zvýšenú pozornosť ohľadom bezpečnosti. Rovnaká situácia sa očakáva aj počas najbližších dní...

Už o týždeň sa totiž na pražskom cintoríne očakáva veľký nápor fanúšikov zosnulého Maestra. Presne 14. júla by Karel oslávil svoje 81. narodeniny. Správa cintorína aj vdova po spevákovi počítajú s tým, že v tento výnimočný dátum si ho opäť príde uctiť veľké množstvo ľudí. Na mieste posledného odpočinku kvôli stovkám sviečok už prišlo k požiaru, tentokrát sa podobnej situácii snažia zabrániť. 

Galéria: Takto si pamätáme na Karla Gotta:
„O tomto dátume vieme, pripravujeme sa naň. Rodina nás požiadala o to, či by sme kvôli očakávanému príchodu mnohých fanúšikov a podporovateľov dohliadli na dianie okolo hrobového miesta a prípadne aj na to, či kvôli väčšiemu počtu sviečok nehrozí požiar,” povedal pre český Blesk.cz šéf Správy pražských cintorínov Karel Šiška.

Na mieste posledného odpočinku Karla Gotta už v minulosti vypukol požiar.
Zobraziť galériu (4)
Na mieste posledného odpočinku Karla Gotta už v minulosti vypukol požiar.  (Zdroj: Profimedia)

Ten sa netají tým, že on sám patril medzi obrovských fanúšikov zosnulej legendy. „Ja stále hovorím, že on bol u nás jedinou pravou celebritou. Je to naša stavovská povinnosť, aby sme sa o miesto jeho posledného odpočinku sa starali,” dodal pre spomínaný portál s tým, že verí, že výročie nedožitých narodenín Gotta na cintoríne prebehne bez akýchkoľvek väčších problémov. 

Viac o téme: HrobNarodeniny Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu