Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ben Cristovao skončil za mrežami: Čerstvý vzduch a denné svetlo? Kdeže!

Ben Cristovao Zobraziť galériu (4)
Ben Cristovao (Zdroj: Instagram B.C.)

PRAHA – Spevák Ben Cristovao (33) má skvele rozbehnutú kariéru a s tým sa spája aj vplyv na ľudí. V piatok skončil na niekoľko hodín za mrežami v klietke. Nie však preto, že by niečo spáchal. Naopak, chcel zabrániť tomu, aby sa pokračovalo v nehumánnom chove sliepok.

Niekdajší superstarista a neskôr aj porotca speváckej šou sa nechal v piatok zavrieť do klietky, ktorá sa nachádza na Malostránskom námestí v Prahe. Ben Cristovao pristúpil na účasť v projekte ochrancov zvierat, ktorý bojujú za to, aby sa sliepky prestali chovať v klietkach. Podmienky, v ktorých žijú sú totiž podľa nich nehumánne a malo by sa s tým konečne niečo urobiť.

„Som v klietke, dávame vedieť, ako sliepky v klietkach žijú a je to mega nepríjemné,“ prihovoril sa Ben cez živé vysielanie svojim fanúšikom. Na pár hodín si vyskúšal, ako sa cítia v klietke domáce zvieratá, vďaka ktorým môžeme konzumovať vajíčka. „Dal som si pár hodín v simulácii ich podmienok a to s luxusom čerstvého vzduchu a denného svetla nesúvisí. Nikto z vás, kto by si zažil jeden deň v klietke, by toto zvieraťu nikdy neurobil a napriek tomu im to svojou nečinnosťou robíme,“ napísal na sociálnu sieť k záberu z klietky. Pritom vajíčka z klietkového chovu tvoria najväčšiu časť ponuky vajec v obchodoch v Čechách.

Ben Cristovao si na pár hodín vyskúšal, aké je to byť sliepkou v klietke.
Zobraziť galériu (4)
Ben Cristovao si na pár hodín vyskúšal, aké je to byť sliepkou v klietke.  (Zdroj: Instagram B.C.)

Viac o téme: Ben Cristovao
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu