Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mohutný výbuch v pražskom paneláku: Polívkova ex si stihla zobrať len župan... Upokojovala ju slávna dcéra!

Pražskými Holešovicami otriasol obrovský výbuch. Zobraziť galériu (5)
Pražskými Holešovicami otriasol obrovský výbuch. (Zdroj: Twitter Hasiči Praha/Profimedia)

PRAHA - Pražškými Holešovicami v stredu ráno otriaslo obrovské nešťastie. V jednom z bytov sa ozval mohutný výbuch, ktorý vyvalil obvodovú stenu paneláku a zabil jedného človeka. Evakuovaných bolo približne 50 ľudí. Medzi nimi aj expartnerka Bolka Polívku (70) - Evelyna Steimarová (75). Herečka si stihla zobrať len župan.... Upokojovať ju musela dcéra Anna Polívková (41).

Nešťastie sa stalo na Strojníckej ulici neďaleko pražského Výstaviska. „Okolo ôsmej ráno som sa chystala do práce a zrazu sa ozval obrovský výbuch a objavil sa dym. Veľmi rýchlo nás začali vyvádzať z domu,“ povedala českému Blesku jedna z obyvateliek domu. 


Brutálny prepad herca Polívku. Otras mozgu, strata vedomia... Rýchly prevoz do nemocnice!


Hasiči evakuovali približne 50 ľudí. Medzi nimi aj bývalú partnerku Bolka Polívku a mamu ich spoločnej dcéry Anny Polívkovej, herečku Evelynu Steimarovú. Známa Češka, ktorá v dome žije, stihla schmatnúť len župan a bez akýchkoľvek ďalších vecí musela opustiť svoj byt. 

Pred domom jej okrem ďalších desiatok susedov robila spoločnosť aj jej známa dcéra, ktorá svoju mamu upokojovala a bola jej veľkou oporou. Následky nehody boli totiž naozaj hrozivé - výbuch poškodil obvodovú stenu bytu vo vedľajšom vchode a zabil tam muža. 

Výbuch vyvalil obvodovú stenu do vedľajšieho bytu vo vedľajšom vchode. Plamene zabili muža, ktorý sa tam v tej chvíli nachádzal.
Zobraziť galériu (5)
Výbuch vyvalil obvodovú stenu do vedľajšieho bytu vo vedľajšom vchode. Plamene zabili muža, ktorý sa tam v tej chvíli nachádzal.  (Zdroj: Twitter Hasiči Praha)

„Muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a zdravotníci mu už nemohli napriek veľkej snahe pomôcť. Na miesto sme vyslali obhliadajúceho lekára,“ uviedla hovorkyňa pražských záchranárov Jana Poštová. Do nemocnice museli previezť 3 ľudí a ďalším šestnástim merali hladinu oxidu uhoľného v tele.

Mohutný výbuch v pražskom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter Hasiči Praha)

No otázkou je, čo bude s obytným domom ďalej. Výbuch totiž narušil statiku. „Čiastočne bola narušená statika, vyhlásený bol druhý stupeň poplachu,“ informoval hovorca pražských hasičov Martin Kavka. „V tejto chvíli je požiar uhasený a prebieha vyšetrovanie v spolupráci s políciou,“ dodal Kavka krátko pred pol desiatou dopoludnia.

Viac o téme: Anna PolívkováEvelyna Steimarová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu