Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Veľká ZMENA v trnavskom divadle: Namiesto sály budú hrať herci... SEM ich vyhnal COVID-19!

Divadlo Ján Palárika
Divadlo Ján Palárika (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

TRNAVA - Trnavské Divadlo Jána Palárika (DJP) otvára do konca sezóny namiesto svojej veľkej sály divadelný dvor. Na ňom herci od piatka 12. júna odohrajú šesť predstavení pre dospelých, dospievajúcich i detských divákov. Prvým bude obľúbený Kompletný Shakespeare zhltnutý za 120 minút. Informovala o tom marketingová riaditeľka Lucia Turňová.

"Máme záujem sa naživo stretnúť s našimi divákmi," uviedla pre TASR. Kompletného Shakespeara si bude možné pozrieť aj 19. a 26. júna. V nedeľu 14. júna sa predstaví hosťujúci Teáter Komika s Prasiatkom Pigi a jeho dobrodružstvami, 22. júna s Oškvarkom a Omrvinkou. Posledným bude 28. júna čítanie z knihy Jozefa Kronera a Márie Števkovej O zlatej rybke / O rybke Beličke.

Divadlo bude súčasne pokračovať aj v online aktivitách, ktorými sa prihováralo divákom počas uplynulých týždňov. "Týždeň vždy začíname novým citátom na fasáde nášho divadla," uviedla Turňová. V utorky budú pre deti pripravené tvorivé dielne a pre dospelých záznam niektorého z predstavení DJP alebo talkshow.

V stredu, sobotu a nedeľu pridáva divadlo na sociálnu sieť novú Večernú chvíľku poézie a v stredu tiež humorný seriál Doma je prča. Vo štvrtok pokračuje Michal Jánoš v originálnej prechádzke divadelnými dejinami DraMA TÚRA a v piatok si možno pozrieť záznam predstavenia DJP.

Do konca sezóny DJP žiadnu premiéru neplánuje. "Dve zameškané sme presunuli na jeseň a začiatok budúceho roka," povedala Turňová. Na leto DJP avizuje nový ročník letného divadelného tábora, jeho konanie bude však, ako dodala, závisieť od rozhodnutí v rámci opatrení proti šíreniu nového koronavírusu. Rodičia podľa jej slov záujem o túto aktivitu pre svoje deti majú a priebežne ich prihlasujú.

Viac o téme: Divadlo Jána Palárika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu