Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Koronakríza na Ministerstve vnútra: Škrtajú zbytočné pozície... Manžel markizáčky Danice Nejedlej prišiel o funkciu!

Manžel markizáčky Danice Nejedlej prišiel o funkciu! Zobraziť galériu (7)
Manžel markizáčky Danice Nejedlej prišiel o funkciu! (Zdroj: Jan Zemiar)

PRAHA – Koronakríza, ktorá zasiahla Slovensko aj našich susedov, sa nedotkla len podnikov, ale aj štátnej správy. Podľahlo jej aj Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, ktoré muselo začať škrtať nadbytočné funkciu. Jednou z nich bol aj post manžela markizáčky Danice Nejedlej. Alexander Nejedlý, ktorý pracoval na zastupiteľskom úrade v Česku, končí!

Okolo manžela ostrieľanej moderátorky Danice Nejedlej sa minulý rok v júni točila veľká kauza s názvom bobisti. Slovenský zväz bobistov mal totiž poberať dotácie na šport pre bobistov, no tí tento šport nevykonávali. Ako členovia boli vo zväze zapísaní 48 hasiči z Piešťan a Hlohovca, ktorí o svojom členstve nemali ani najmenšie tušenie. Keď sa to prevalilo, prišiel za nimi veliteľ hasičskej stanice v Piešťanoch Ladislav Noskovič, aby spätne podpísali čestné vyhlásenie, čo však odmietli.

Alexander Nejedlý končí vo funkcii zástupcu Ministerstva vnútra SR na zastupiteľskom úrade v Českej republike..
Zobraziť galériu (7)
Alexander Nejedlý končí vo funkcii zástupcu Ministerstva vnútra SR na zastupiteľskom úrade v Českej republike..  (Zdroj: TASR - Martin Baumann, Facebook, Sme rodina)

Napriek tomu, že Slovenský zväz bobistov vznikol v zásade neprávom a ani nevykonával daný šport, od štátu získal dotácie vo výške 288 000 eur. Pre túto kauzu žiadalo v minulosti hnutie OĽANO, aby vtedajšia ministerka Saková odvolala vtedajšieho prezidenta HaZZ Alexandra Nejedlého z funkcie. Podľa nich totiž Nejedlý tým, že o podvode vedel a kryl ho, bol tiež podvodníkom.

Manžel Danice Nejedlej napokon vo funkcii veliteľa HaZZ skončil po 35 rokoch na základe vlastnej žiadosti, o čom informovala ešte v auguste minulého roka vedúca komunikačného a organizačného oddelenia Prezídia HaZZ Silvia Jančovičová. Po tom, čo sa vzdal teplého miestečka, dostal ponuku robiť atašé hasičského zboru s pôsobiskom v Prahe, kam nastúpil 15. januára 2020. Vtedy sa dokonca šepkalo aj o tom, či Danica neskončí v Markíze a neodíde za manželom. Keďže však nevyrába reportáže každý deň, mohla ostať pracovať v Záhorskej Bystrici aj chodiť za manželom do Prahy. Nejedlý si svojou novou funkciou prilepšil platom, ktorý sa pohyboval vo výške okolo 10 000 eur.

A o tie teraz príde. Koronakríza, ktorá zasiahla celý svet sa odzrkadlila aj v štátnej správe. Posledný májový deň tohto roku je zároveň posledným dňom generála Alexandra Nejedlého vo funkcii zástupcu Ministerstva vnútra SR na zastupiteľskom úrade v Českej republike. Ministerstvo sa totiž rozhodlo po dôkladnom zvážení aktuálnej opodstatnenosti pozície zrušiť ju. Zjednodušene povedané – je zbytočná. Od 1. júna 2020 tak bude Nejedlý bez práce, čo má minimálne jedno pozitívum – môže sa vrátiť k svojej manželke. „Generálovi Alexandrovi Nejedlému sa chcem poďakovať za jeho doterajšiu vyše 35-ročnú službu a prácu v rezorte vnútra,“ rozlúčil sa oficiálne s Nejedlým minister vnútra Roman Mikulec.

Manželia Alexander a Danica Nejedlí
Zobraziť galériu (7)
Manželia Alexander a Danica Nejedlí  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Viac o téme: Alexander NejedlýDanica Nejedlá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu