Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obľúbená televízna stanica podľahla KORONAVÍRUSU: Koniec vysielania!

Obľúbenú televíznu stanicu si už nezapnete. Zobraziť galériu (4)
Obľúbenú televíznu stanicu si už nezapnete. (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Ich najhoršie obavy sa naplnili. Kríza, ktorá sa pomaly začína prejavovať ako následok pandémie vírusu COVID-19, si vyžiadala svoju prvú obeť už aj medzi televíziami. Vedeniu i verným divákom tak zostali len oči pre plač.

Uplynulý pondelok sa stal čiernym pre jeden z obľúbených hudobných kanálov v Česku. Televízia Rebel 2 - Slušný kanál TV totiž kvôli opatreniam, ktoré krajina zaviedla v boji proti pandémii koronavírusu, bola nútená svoje vysielanie ukončiť. Prostredníctvom svojej oficiálnej stránky na Facebooku oznámili smutnú správu fanúšikom.

Televízna stanica vysielala aj počas pandémie, osudnými sa jej však stali financie.
Zobraziť galériu (4)
Televízna stanica vysielala aj počas pandémie, osudnými sa jej však stali financie.  (Zdroj: Facebook Rebel TV)

„Aktuálny krízový stav, ktorý značne oslabil, ak nie priamo vyradil z prevádzky naše technické a personálne zázemie televízie REBEL 2 - Slušný kanál TV, a ktorého obnovenie by znamenalo nemalé finančné náklady spolu v spojení s neadekvátnymi odmenami za používanie predmetov ochrany, ktoré sme boli nútení odvádzať kolektívnemu správcovi Intergram, a ktoré zásadným spôsobom ohrozujú prevádzku a finančnú sebestačnosť našich hudobných televízií, zapríčinili vypnutie programu našej televízie REBEL 2 - Slušný kanál TV,” píše televízia vo svojom statuse.

Stanica Rebel ohlásila ukončenie vysielania jedného svojho okruhu na svojom Facebookovom profile.
Zobraziť galériu (4)
Stanica Rebel ohlásila ukončenie vysielania jedného svojho okruhu na svojom Facebookovom profile.  (Zdroj: Facebook Rebel TV)

Hudobná stanica sa zameriavala na rockovú a metalovú hudbu, no dávala priestor aj začínajúcim amatérskym kapelám. Stratu obľúbeného kanálu okamžite oplakali skalní diváci a fanúšikovia, pre ktorých bola stanica každodenným spoločníkom počas trvajúcej domácej karantény. Ako spoločnosť potvrdila, ich druhá stanica TV REBEL zostáva funkčná, no jej hudobný žáner je o dosť odlišný.

Aj slovenské televízne stanice museli kvôli opatreniam stiahnuť obľúbené programy.
Zobraziť galériu (4)
Aj slovenské televízne stanice museli kvôli opatreniam stiahnuť obľúbené programy.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

S prísnymi opatreniami spojenými s pandémiou vírusu COVID-19 sa pasujú aj veľké televízne stanice, a to nielen v Čechách, ale aj na Slovensku. Väčšinu hlavných domácich programov zrušila televízia Markíza, JOJka taktiež nenasadila niektoré z ohlásených titulov. Televízia je pritom pre množstvo ľudí v týchto dňoch veľkým rozptýlením.

Viac o téme: KoronavírusREBEL TV
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu