Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Stret Zuzany Kronerovej s rakovinou: Chodila na onkológiu!

Zuzana Kronerová Zobraziť galériu (7)
Zuzana Kronerová (Zdroj: paparaci.sk)

BRATISLAVA – Už čoskoro spustí televízia JOJ nový seriál Jenny, ktorý hovorí o príbehu tínedžerky. Mala bezstarostný život, no prišla rakovina. V úlohe jej starej mamy sa objaví ostrieľaná herečka Zuzana Kronerová (67). V minulosti navštevovala detskú onkológiu a nám o tom povedala viac!

Herečka Zuzana Kronerová si poctivo vyberá, do ktorého projektu pôjde. Nedávno prikývla na nový seriál televízie JOJ Jenny, ktorý rozpráva príbeh mladej, len 15-ročnej onkopacientky. Prečo sa ostrieľaná umelkyňa napokon rozhodla, že si zahrá starú mamu hlavnej postavy? „Nakoniec som povedala áno, lebo sa mi páčilo, že ľahkou formou aj s troškou humoru aj čierneho humoru je táto ťaživá téma spracovaná. Páčilo sa mi, že moja postava je žena s nadhľadom, ktorá ťahá aj svojho syna z tých ťaživých problémov, tým, že ho podporuje a drží ho nad vodou,“ povedala Kronerová pre topky.sk.

Galéria: Zuzana Kronerová

Zuzana Kronerová priznala: Chodila na onkológiu!
V seriáli je veľkou oporou svojmu synovi, ktorého stvárnil Ján Koleník. Toho po smrti manželky zasiahne hrozivá správa. Jeho dcéra má rakovinu a musí nastúpiť na detskú onkológiu. Práve s ňou sa Zuzana Kronerová stretla už v minulosti. Kedysi ju pravidelne navštevovala. Nie však preto, že by ju samotnú postihla rakovina, i keď jej rodičia boli onkologickí pacienti, ale preto, že tak pomáhala iným. Deťom čítala rozprávky.

„K tomu čítaniu chorým deťom som sa dostala cez moju kamarátku, ktorá pracovala na onkologickom oddelení detskej nemocnice ako učiteľka. Ona učila tie deti, keďže boli pacientmi a niektorí dlhodobými pacientmi, tak vlastne chodili do školy na oddelení,“ vysvetlila nám Zuzana. Podľa jej slov kamarátku deti doslova milovali. „Dávala veľa energie do toho, aby deťom zlepšila náladu, aby boli radostné, veselé,“ opisuje rodáčka z Martina.

Kronerová pritom nebola jediná, kto sa zhostil úlohy čítajúceho. „Ona nás sem, keďže mala veľa priateľov v tom našom divadelnom prostredí, tak sem vždycky dovliekla, obrazne povedané. Takže sme sa tu striedali a bol to pre nás veľký zážitok, také citové obohatenie,“ spomínané na chvíle strávené s detskými onkopacientmi Zuzana, ktorá všetkým s najhorším ochorením drží palce, aby dokázali zvíťaziť. 

Zuzana Kronerová si v seriáli Jenny zahrá mamu Janka Koleníka.
Zobraziť galériu (7)
Zuzana Kronerová si v seriáli Jenny zahrá mamu Janka Koleníka.  (Zdroj: Vlado Anjel)

Viac o téme: Zuzana Kronerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu