Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Spevák František Nedvěd bojuje o život: Z tela mu vytiahli 16 litrov vody... Zrádza ho srdce!

František Nedvěd čaká na operáciu srdca. Zobraziť galériu (4)
František Nedvěd čaká na operáciu srdca.

PRAHA - Známy český spevák František Nedvěd (72) bojuje so zdravotnými problémami. Po prevoze do nemocnice prišla od lekárov nekompromisná správa. Čaká ho operácia srdca.

Hudobníkove problémy sa začali už koncom roka. Na Druhý sviatok vianočný mu prišlo zle a skolaboval. „K večeru 26. decembra som sa zrazu zapotácal a sekol so sebou. Cítil som, že niečo je naozaj zle, a tak mi manželka zavolala rýchlu pomoc,” priznal pre český Blesk. A niet sa čomu čudovať, Nedvěd totiž len za minulý rok zvládol zhruba 120 koncertov, čo je v jeho veku naozaj vysoké číslo. Vo chvíli, keď si chcel trochu oddýchnuť, si srdce vybralo svoju daň za námahu.

V nemocnici, kam ho záchranka previezla, sa jeho podozrenia potvrdili. „Mal som dvojité zlyhanie srdca, ktoré mi zrazu fungovalo iba na tridsať percent. Museli zo mňa vypumpovať šestnásť litrov vody. Tú som mal v celom tele od nôh až po líca.” 

Podľa chirurga bolo nutné odvodnenie a následne čaká hudobníka dôležitá operácia. „Je teraz bezpodmienečne nutné, aby absolvoval artokoronárny bypass, teda operáciu srdca, ktorá potrvá určite päť hodín. Nedá sa s istotou povedať. že pôjde o trojitý bypass, môžu byť aj štyri,” vysvetlil doktor Pirk, ktorý bude speváka operovať.

Spevák František Nedvěd bojuje
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: youtube.com/Seredonline)

Práve doňho vkladá Frantšek Nedvěd všetku dôveru. Spevák, ktorého trápia viaceré choroby a navyše trpí i ťažkou cukrovkou, sa však kariéru ukončiť nechystá. Rovnako ako spevák Otto Weiter, ktorý minulý rok riešil veľmi podobné problémy, Nedvěd sa naďalej plánuje venovať hudbe a koncertom. Bez nich si totiž život ani nevie predstaviť. „Do operácie makám, pretože mám množstvo koncertov. Iba tie marcové musím presunúť na iný termín, pretože po operácii musím rehabilitovať.”

Ako dlho rehabilitácia potrvá a kedy sa pesničkár vráti na koncertné pódiá, sa zatiaľ presne povedať nedá. Snáď však dopadne všetko čo najlepšie.

Viac o téme: František Nedvěd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu