Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pamätáte si ešte Tomáša Kraka zo SuperStar? TAKTO dnes vyzerá a... Neuveríte, čomu sa venuje!

Tomáš Krak sa objavil v tretej sérii slovenskej SuperStar. Zobraziť galériu (9)
Tomáš Krak sa objavil v tretej sérii slovenskej SuperStar. (Zdroj: TV MARKÍZA)

KOŠICE – Televízia Markíza už čoskoro spustí ďalšiu sériu úspešnej speváckej šou SuperStar, no spomínate si ešte na ročník 2007, ktorý vyhrala Vierka Berkyová (29)? Najstarším členom finálovej desiatky bol vtedy Košičan Tomáš Krak (37), ktorého od druhého najstaršieho, Roba Šimka (30), delil až sedemročný rozdiel. Po skončení šou sa však po ňom akoby zem zľahla. A čomu sa venuje dnes?

V roku 2007 sa prihlásil do speváckej súťaže sympatický Košičan, no ani on vtedy netušil, že bude najstarším účastníkom vo finálovej desiatke. Do SuperStar pritom vôbec nešiel ako spevácky nováčik. Naopak, mal už za sebou víťazstvo Košického zlatého pokladu, umiestnil sa v prvej desiatke Coca-Cola Pop Star a dostal sa do finále Talent Night.

Tomáš Krak (druhý chalan sprava) sa v roku 2007 prebojoval v Superstar do finálovej 10.
Zobraziť galériu (9)
Tomáš Krak (druhý chalan sprava) sa v roku 2007 prebojoval v Superstar do finálovej 10.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Zvíťaziť sa mu napokon síce nepodarilo a vypadol v tanečnom kole, no jeho talentu to nijako neublížilo. Okrem spevu totiž vedel hrať aj na gitaru. Aktuálne sa však hudbe nevenuje. Zostal v Košiciach a v roku 2010 založil na východnom Slovensku občianske združenie 1. Košická šachová škola. Šachu sa venuje už roky, čo o ňom málokto vedel.

Začal ho totiž hrať už ako 12-ročný, mal svojho trénera a Tomášovi napokon komisia SŠZ udelila vyššiu trénerskú triedu a stal sa trénerom aj on sám. „Kraken“, ako ho prezývali v šou, sa riadi jasným mottom. „Nedá sa sedieť na dvoch stoličkách, preto má trénerská činnosť prednosť pred vlastným hraním a úspechy mojich zverencov sú pre mňa prvoradé a cennejšie,“ tvrdí Tomáš, ktorý vlastnú hudobnú tvorbu zavesil na klinec. Dnes má pár kíl navyše, postriebrené vlasy a je koučom pre iných. 

Dnes má Tomáš Krak 37 rokov a je trénerom šachu v Košiciach.
Zobraziť galériu (9)
Dnes má Tomáš Krak 37 rokov a je trénerom šachu v Košiciach.  (Zdroj: YouTube)

Viac o téme: Tomáš Krak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu