Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dva týždne po tragickej smrti Potokárovej (†27): Návrat Vajdovej do SND... Kolegyňu nahradí v tejto hre!

Petra Vajdová vystrieda v predstavení zosnulú Moniku Potokárovú. Zobraziť galériu (5)
Petra Vajdová vystrieda v predstavení zosnulú Moniku Potokárovú. (Zdroj: TASR, TV Markíza, )

BRATISLAVA - Petra Vajdová (34) si už niekoľko mesiacov užíva materské povinnosti a teší sa zo synčeka Martinka. Čoskoro ju však naplno zavalia pracovné povinnosti. V divadle prevezme úlohu po Monike Potokárovej!

Konkrétne ide o inscenáciu Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch, ktorá beží v Slovenskom národnom divadle a kde stvárni úlohu grófky Hrabovskej. Postava pritom pre ňu nie je novinkou. V hre, ktorú divadlo odpremiérovalo už v roku 2015, hrala pôvodne práve Vajdová.

Petra Vajdová v hre Zmierenie ešte v roku 2015.
Zobraziť galériu (5)
Petra Vajdová v hre Zmierenie ešte v roku 2015.  (Zdroj: SND/Ctibor Bachratý)

Neskôr však začala zápasiť s problémami s alkoholom a z divadla sa stiahla. Jej úlohu grófky v spomínanej hre prebrala práve talentovaná Monika Potokárová. Po jej nečakanej samovražde zostalo v SND visieť vo vzduchu 12 inscenácií, kde zosnulá herečka nemala alternáciu. Divadlo teda muselo väčšinu naplánovaných predstavení narýchlo zrušiť.

Monika Potokárová najskôr v hre vymenila Petru Vajdovú. Teraz sa situácia opäť obrátila.
Zobraziť galériu (5)
Monika Potokárová najskôr v hre vymenila Petru Vajdovú. Teraz sa situácia opäť obrátila.  (Zdroj: snd)

Jednou z výnimiek je však práve hra Zmierenie. SND na úlohu grófky oslovilo práve jej originálnu predstaviteľku Vajdovú. Potvrdzuje to aj ich oficiálna webová stránka, na ktorej už v obsadení svieti práve Petrino meno.


Vajdovej zlyhanie: V divadle s ňou nemajú zľutovanie!


Divadlo sme oslovili, aby sme zistili, či podobný postup zvažujú aj v prípade ďalších Potokárovej postáv. „​S Petrou Vajdovou komunikujeme o jej možnosti návratu z rodičovskej dovolenky. Kým nedospejeme k finálnej dohode, nebudeme sa k danej téme ďalej  už vyjadrovať. Petru Vajdovú si ako herečku veľmi vážime a jej návrat by bol pre nás veľkou pomocou. Alternácie do ďalších predstavení, v ktorých Monika Potokárová účinkovala, rieši vedenie činohry a dramaturgia veľmi intenzívne,” potvrdila tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.

Viac o téme: Petra VajdováMonika Potokárová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu