Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Čarovná Perinbaba je späť: Pozrite si prvé zábery z pokračovania legendárnej rozprávky!

Perinbaba a Dva svety Zobraziť galériu (3)
Perinbaba a Dva svety (Zdroj: Twitter/Zaujímavé novinky)

BRATISLAVA - Režisér Juraj Jakubisko predstavil v novom teaser traileri prvé zábery z pokračovania obľúbenej rozprávky Perinbaba (1985). Perinbaba a Dva svety prinesie príbeh Lukáša, syna Alžbetky a Jakuba z prvej snímky, ktorý sa vyberie do sveta hľadať šťastie a lásku. Do slovenských a českých kín by sa novinka mala dostať v prvej polovici roka 2020.

„Film Perinbaba ako vianočná rozprávka vychoval na Slovensku tri generácie. Stala sa takou populárnou, že sa teší záujmu divákov aj po tridsiatich piatich rokoch. Po celý čas som dostával od divákov listy so žiadosťou, aby som nakrútil pokračovanie. Dlho som váhal... " vyjadril sa Jakubisko o obľúbenom filmovom príbehu. „Po tridsiatich piatich rokoch som sa však rozhodol nakrútiť iný príbeh. Perinbaba a Dva svety. Sen vo sne, príbeh v príbehu. Pretože vždy máme možnosť si vybrať jeden z dvoch svetov. Zázraky sa nestávajú iba vo sne, ale i v živote. Ak po niečom skutočne túžime, splní sa nám to," vysvetlil.

Nová Perinbaba podľa neho nebude klasická rozprávka. „Nemám rád príbehy, v ktorých hlavný hrdina sedí po celý čas za pecou, potom strčí každého do vrecka, a pečené holuby mu padajú len tak... Deti by mali mať vzory v ľuďoch, ktorí cieľavedome a vlastným pričinením dosiahnu svoje šťastie. V príbehu dominuje fantázia, humor a poézia. Môj Lukáš, syn Alžbetky a Jakuba, sa vyberie do sveta, hľadať šťastie a lásku. Na svojej púti, sa často dostane na rázcestie, a musí si vybrať, ktorou cestou sa vydá. A každé rozhodnutie, či už dobré, alebo zlé, mu zmení život. Rovnako ako nám v reálnom živote. Vytvoril som bizarný svet snov, ktoré sa stávajú realitou," dodal filmár.

Hlavného hrdinu Lukáša stvárňuje herec a youtuber Lukáš Frlajs, v hlavnej ženskej úlohe Lucie sa predstaví Valéria Frištik. Vo filme, ktorý vznikol v spolupráci s TV JOJ, si zahrali i mnohí ďalší slovenskí a českí herci ako napríklad Ivan Romančík, René Štúr, Dan Nekonečný, Valerie Zawadská, Ľubomír Paulovič, Andrea Verešová, Klára Cibulová či Darja Paulovič.

Viac o téme: FilmJuraj JakubiskoPerinbabaDva svety
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu