Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Známych Slovákov šikanujú na internete: Vieme, kto je za tým!

Bekim a ďalší Slováci majú za sebou nemilú skúsenosť Advertoriál Zobraziť galériu (3)
Bekim a ďalší Slováci majú za sebou nemilú skúsenosť (Zdroj: Instagram/bekimko)

BRATISLAVA – Tajomný profil je odhalený! Herec Gregor Miler zo seriálu Naši, Bekim, speváčka a herečka Mamba Dasha či módna influencerka Beth.sal majú za sebou nemilú skúsenosť. Ktosi im “kradol“ fotky z profilu, upravoval ich a so zvláštnymi poznámkami uverejňoval na profile s názvom Štátna bezpečnosť. Názov profilu pripomína už neexistujúcu štátnu tajnú službu Československej socialistickej republiky.

Tá mala za úlohu nachádzať a vyšetrovať oponentov komunistickej strany KSČ a celého komunistického režimu. Neraz sa uchyľovala k mučeniu, vynucovaniu priznania či dokonca likvidácii nepohodlných osôb.

Niet sa čo čudovať, že profil na Instagrame s jej názvom vzbudil medzi niektorými ľuďmi znepokojenie. Najmä, keď jeho majiteľ začal sledovať a upravovať fotografie známych ľudí. Vyznačoval na nich nevhodné správanie, oblečenie či lokalitu.

Medzi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/Štátna bezpečnosť)

K Bekimovej fotografii z USA napríklad uverejnil takýto komentár: „Sledovaný objekt @bekimko sa podľa fotodokumentácie zverejnenej na socialistickej sieti nachádzal mimo územia ČSSR. K povoleniu pobytu v zahraničí preverujeme potrebné dokumenty... Treba vykonať podrobnú previerku aj so sledkou.“ Mnohí sa pýtali, čo má toto všetko vlastne znamenať. Špekulácie sa však môžu skončiť - tajomstvo je totiž prezradené!  ​

Neslávne známe praktiky ŠtB na sociálnej sieti oživil Slovak Telekom preto, aby mladým ľuďom priblížil realitu pred Nežnou revolúciou v roku 1989.

„Jedným z najznámejších symbolov neslobody počas socializmu bola Štátna bezpečnosť, ktorá prenasledovala a stíhala všetkých, ktorí boli pre režim nepohodlní. Dnešným mladým ľuďom sú udalosti spred novembra '89 čím ďalej, tým viac vzdialené a nevedia si predstaviť, ako vyzerala realita pred Nežnou revolúciou. Oveľa viac ich zaujíma, kto im čo lajkuje, komentuje a kto ich followuje,“ hovorí Monika Floreková, senior špecialista online marketingu Slovak Telekom.

Známych Slovákov šikanujú na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/beth.sal)

A čo na to hovoria samotní influenceri? Sú radi, že sa mohli takejto aktivity zúčastniť a dokonca zašli ešte ďalej a vyspovedali aktérov Študentského hnutia – Miloša Dureca, Roberta Bystrického, Borisa Strečanského, Juraja Vaculíka a Dušana Švaleka. 

Videá, na ktorých im kladú otázky Matúš Okajček, Gregor Miler, Dáša Šarközyová, Bekim a youtuberka Sandra z Dejepis Inak nájdete na Facebook stránke Telekom SK a na Youtubovom kanále Slovak Telekomu.

Pozrite si rozhovory s členmi Študentského hnutia

Advertoriál pripravený v spolupráci so Slovak Telekom.

Viac o téme: Slovak TelekomŠtátna bezpečnosťBekimBeth.sal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu