Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zádušná omša za Karla Gotta (†80) v Bratislave: Títo politici sa s Maestrom lúčili na hrade!

Slovenskí politici sa lúčili s Karlom Gottom na Bratislavskom hrade. Zobraziť galériu (8)
Slovenskí politici sa lúčili s Karlom Gottom na Bratislavskom hrade. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Po zádušnej omši v pražskej katedrále sv. Víta sa konala slávnostná svätá omša za Karla Gotta (†80) aj v našom hlavnom meste. Dnes o 15-tej hodine popoludní sa viacerí slovenskí politici, na čele s Andrejom Dankom, stretli v Hradnej kaplnke bratislavského hradu a takouto formou sa s hudobným velikánom rozlúčili.

Zaujímavosťou je, že Andrej Danko sa už s Karlom Gottom rozlúčil v sobotu. Spolu s Petrom Pellegrinim bol totiž pozvaný na zádušnú omšu, ktorá sa konala v pražskej katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha. Napriek tomu predseda Národnej rady SR sám inicioval ešte slávnostnú svätú omšu aj v Bratislave. 

„Správa o smrti Maestra Gotta ma hlboko zasiahla. Bol to výnimočný človek, ktorý miloval Slovensko natoľko, že o ňom hovoril, ako o svojom domove. A preto je namieste, že som inicioval konanie svätej omše v kaplnke na Bratislavskom hrade,“ povedal Andrej Danko v piatok.

Okrem predsedu NRSR sa pietnej spomienky zúčastnila aj ministerka školstva Martina Lubyová, minister obrany Peter Gajdoš, poslanec Martin Glváč či ministerka poľnohospodárstva Gabriela Matečná. Prišiel aj predseda českej Poslaneckej snemovne Radek Vondráček.

Slávnostnej svätej omše sa zúčastnila napríklad aj ministerka školstva Martina Lubyová či ministerka poľnohospodárstva Gabriela Matečná.
Zobraziť galériu (8)
Slávnostnej svätej omše sa zúčastnila napríklad aj ministerka školstva Martina Lubyová či ministerka poľnohospodárstva Gabriela Matečná.  (Zdroj: Vlado Anjel)

„My sme sa minulý týždeň rozprávali, keďže sa nám nepodarilo na vláde presadiť štátny sviatok, tak aspoň z funkcie predsedu Národnej rady SR som inicioval túto rozlúčku v Hradnej kaplnke. Kde inde ako na Bratislavskom hrade by sme sa mali, NRSR, s ním rozlúčiť. Som veľmi rád, že tu boli aj niektorí členovia našej vlády a naozaj ma teší, že tu bol aj môj priateľ, pán Vondráček,“ vyjadril sa po omši Danko.

V prvom rade sedel aj predseda NRSR Andrej Danko, predseda českej Poslaneckej snemovne Radek Vondráček, poslanec Martin Glváč či minister obrany Peter Gajdoš.
Zobraziť galériu (8)
V prvom rade sedel aj predseda NRSR Andrej Danko, predseda českej Poslaneckej snemovne Radek Vondráček, poslanec Martin Glváč či minister obrany Peter Gajdoš.  (Zdroj: Vlado Anjel)

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu