Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na pohrebe nechýbala ani Dara Rolins: Za kariéru vďačí Gottovi (†80)... Nebyť Karla, všetko by bolo inak!

Dara Rolins vďačí za to, kde je jej kariéra dnes, najmä Karlovi Gottovi. Zobraziť galériu (4)
Dara Rolins vďačí za to, kde je jej kariéra dnes, najmä Karlovi Gottovi. (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Karel Gott (†80) ovplyvnil kariéru mnohých českých a slovenských umelcov. Azda najvýraznejšie speváčke Dare Rolins (46). Práve s ňou totiž nahral legendárnu pieseň Zvonky štěstí, ktorá kariéru vtedy len 11-ročnej Darinky odštartovala bleskovou rýchlosťou. A to si uvedomuje aj ona sama!

Dara Rolins si na svojho hudobného otca zaspomínala v jednej z relácií, ktoré mapovali Maestrov život. „Pamätám si na ten moment, kedy ma Jirka Zmožek objavil pre Česko a pre Karla. Ten nápad vznikol v jeho hlave... Pamätám si, ako u nás doma zazvonil telefón a následovala prosba na mojich rodičov, či by ma uvoľnili, aby som prišla do Prahy a naspievali sme spolu duet, slávny duet,“ povedala speváčka.

Pre 11-ročné dievčatko zo Slovenska to bolo niečo neuveriteľné, stáť po boku takej hviezdy, akou bol Karel Gott. No s nadšením a veľkým rešpektom na nahrávanie s Darou spomínal aj slávny Čech. „Zažili sme so Zvonkami šťastia také krásne cesty, kedy sme išli v aute a spievali sme si. Ona bola úžasná... Spievala pieseň od Whitney Houston, ale tak moderne a štýlovo,“ nešetril slovami na adresu plavovlásky Gott. 

Dara si uvedomuje, aké veľké šťastie mala, že pieseň s Karlom naspievala. Dnes by totiž so svojou kariérou nemusela byť tam, kde je. „Viem, že bez neho by bolo všetko inak... Neviem ako, ale inak. A ja som rada, že je to tak, ako to je,“ uzavrela slovenská diva, ktorá pieseň Zvonky štěstí dodnes na svojich vystúpeniach s obľubou spieva. 

Viac o téme: Karel GottDara Rolins
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu