Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Karel Gott (†80) vtipkoval aj o vlastnej smrti: Slová z ktorých dnes mrazí... Naplnia sa nakoniec?!

Karel Gott si v minulosti s kamarátom Karlom Šípom zavtipkoval o vlastnej smrti. Zobraziť galériu (5)
Karel Gott si v minulosti s kamarátom Karlom Šípom zavtipkoval o vlastnej smrti. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Karel Gott (†80) bol nielen hudobným velikánom, ale aj skromným a milým človekom s obrovským zmyslom pre humor. Ten pravidelne dokazoval aj srandičkami na vlastnú adresu. Pred 14 rokmi, keď bolo jeho zdravie ešte pevné, si spolu s kamarátom, českým zabávačom Karlom Šípom (74), zavtipkoval napríklad aj o vlastnej smrti. Dnes z tých slov mrazí... Naplnia sa nakoniec?!

V roku 2005 bol Karel Gott hosťom v relácii televízie Nova s názvom Paškál. Práve tam si spolu s dlhoročným kamarátom Karlom Šípom robil srandu na rôzne témy. Nakoniec prišla reč aj na tú najsmutnejšiu. Dvojica sa však aj na nej dokázala schuti zasmiať. 

Moderátor so spevákom si totiž posvietili na titulky niektorých médií a rozhodli sa vymýšľať ďalšie. Hlavne teda také, ktoré by zaujali čitateľov natoľko, aby predali „náklad“. No a práve tam to celé začalo. 

„Ja ti poviem, čo by sa predalo. Išiel by som ešte ďalej: ‚Bude Gott pochovaný na Slavíne?“ navrhoval titulok Šíp, čím Gotta úprimne rozosmial. A ten sa hneď chytil: „Áno! Alebo ‚Sprievod vychádza na Letenské pláne!“ dopĺňal ho pohotovo Maestro, čím dostal publikum do kolien.

Vtedy dvojica zrejme ani netušila, že o 14 rokov budú mať tieto slová úplne inú váhu a zrejme sa aj naplnia. Po zádušnej omši totiž pozostatky hudobného velikána spopolnili v krematóriu v Motole a hovorí sa, že by jeho urna mala byť uložená práve na pražskom Slavíne. 

Na Letenské pláne napokon davy naozaj vyrazili. Mierili tadiaľ na Pražský hrad, aby z Hradčanského námestia mohli na veľkoplošnej obrazovke sledovať zádušnú omšu za zosnulého speváka. 

Karel Šíp sa s dlhoročným kamarátom Karlom Gottom prišiel v sobotu rozlúčiť do katedrály sv. Víta.
Zobraziť galériu (5)
Karel Šíp sa s dlhoročným kamarátom Karlom Gottom prišiel v sobotu rozlúčiť do katedrály sv. Víta.  (Zdroj: Topky.sk)

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu