Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prekvapivý krok televízie JOJ: V Talente ďalšia novinka a... Môže za to Pátrovič!

Diváci sa môžu tešiť na ďalšiu novinku v šou Česko Slovensko má talent. Zobraziť galériu (6)
Diváci sa môžu tešiť na ďalšiu novinku v šou Česko Slovensko má talent. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Už onedlho sa na obrazovkách televízie JOJ opäť spustí kolotoč hľadania tých najtalentovanejších ľudí. V poradí ôsma séria bude mať premiéru 3. septembra a aj tento raz sa môžu diváci tešiť nielen na vystúpenia rozličného typu, ale aj na novinku v podobe sošky pre účastníkov. Za všetkým stojí Jakub Prachař (35) a o svojom talente neoblomne presvedčený Jozef Pátrovič (78).

Začiatok septembra bude na obrazovkách JOJ-ky patriť opäť talentom z rôznych kútov sveta. Už po ôsmykrát bude zostava štyroch porotcov vyberať tých najlepších, ktorí zabojujú o slušnú sumu peňazí. Ako však býva dobrým zvykom, do šou sa chodia ukázať aj ľudia, ktorí síce sú presvedčení, že talent majú, no opak je pravdou. Rovnako ako v prípade stálice kastingov Jozefa Pátroviča.

Jozef Pátrovič je v Česko Slovensko má talent už doslova legenda.
Zobraziť galériu (6)
Jozef Pátrovič je v Česko Slovensko má talent už doslova legenda.  (Zdroj: TV JOJ)

Práve on bol inšpiráciou pre Jakuba Prachařa k tomu, aby vymyslel ocenenie pre súťažiacich. Ide v podstate o talentového Oscara a volá sa Golden Patrovic (zlatý Pátrovič, pozn. red.). Aj výzorom pripomína práve najcennejšiu sošku za herecký výkon, avšak je na nej podobizeň pána Pátroviča. Každý z porotcov bude mať jednu takúto sošku k dispozícii rovnako, ako zlatý bzučiak, ktorý posúva súťažiaceho priamo do finále. Pri zlatom Pátrovičovi však pôjde iba o cenu útechy a spomienku na súťaž.

Golden Patrovic má podobizeň neoblomného Jozefa Pátroviča.
Zobraziť galériu (6)
Golden Patrovic má podobizeň neoblomného Jozefa Pátroviča.  (Zdroj: TV JOJ)

„Napadlo mi, že v ČSMT máme viac takých adeptov, ako je pán Pátrovič. Chcel som im niečo za tú ich snahu dať, a tak mi napadla táto kúzelná soška,“ vyjadril sa Jakub Prachař k svojmu nápadu. Sošku môžu dostať ľudia, ktorí síce potešili publikum aj porotu, rozprúdili zábavu, no po uvážení štyroch katov nie je toto vystúpenie hodné postupu. „S heslom Každý má talent oceňujú sa aj milí adepti, ktorí publikum a porotu rozradostia, urobia zábavu, napriek tomu, že v danej činnosti nevynikajú,“ dozvedeli sme sa z televízie.

Hoci by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že ide o dehonestovanie niekoho snahy, opak je pravdou. „Je to symbol, že si treba ísť za svojím snom, aj keď v tom nie si dobrý,“ znie pozadie celého nápadu. Ide teda o akýsi symbol vytrvalosti a jedinečnosti. Televízia má k dispozícii už aj sošky a Jakub Prachař, ktorý je autorom nápadu, dokonca mal aj tričko Golden Patrovic. Celá idea vznikla na margo minuloročnej účasti dôchodcu v šou, keď Jakub doslova vytrhol zlatý bzučiak zo stolíka a daroval mu ho.

Jakub Prachař si vymyslel novinku - sošku Golden Patrovic. Dokonca nosil aj tričko s týmto nápisom.
Zobraziť galériu (6)
Jakub Prachař si vymyslel novinku - sošku Golden Patrovic. Dokonca nosil aj tričko s týmto nápisom.  (Zdroj: TV JOJ)

Viac o téme: Česko Slovensko má TalentJozef Pátrovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu