Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Alagič sa už pýši Rytmusovým menom: Má to jeden háčik... Jasmina, veď ty sa voláš úplne inak!

Patrik a Jasmina Vrbovskí Zobraziť galériu (7)
Patrik a Jasmina Vrbovskí (Zdroj: Instagram J.A.)

BRATISLAVA - V sobotu sa na zámku v Pezinku konala svadba roka slovenského šoubiznisu. Svoje áno si povedali Patrik Rytmus Vrbovský (42) a Jasmina Alagič (29) na nádvorí pred asi stovkou hostí. Ako avizovala už pred svadbou, Bosnianka sa rozhodla nechať si meno svojho otca, no zároveň chcela vyjadriť, že patrí k raperovi a prijala aj jeho priezvisko. Celé to však má jeden háčik...

Uplynulá sobota bola pre Patrika Vrbovského a Jasminu Alagič výnimočným dňom. Partneri, ktorí sa dali dokopy len pred rokom, toho stihli dodnes naozaj veľa – zásnuby, tehotenstvo a napokon aj svadbu. 

Moderátorka je vyznávačkou tradičnej rodiny, rovnako ako jej teraz už manžel, a preto sa rozhodla počas obradu prijať mužovo priezvisko. Avšak ponechala si aj svoje rodné priezvisko, teda to po otcovi, pretože svoju balkánsku krv v sebe nezaprie.

Hneď vo večerných hodinách sa v sobotu pochválila záberom zo svadby a podpísala sa ako Jasmina Alagič Vrbovská. Meno si napokon zmenila aj v osobných údajoch na Instagrame. Avšak si zrejme neuvedomuje, že ho píše nesprávne.

Jasmina sa k príspevku zo svadby podpísala nesprávnym menom.
Zobraziť galériu (7)
Jasmina sa k príspevku zo svadby podpísala nesprávnym menom.  (Zdroj: Instagram J.A.)

Podľa zákona č. 300/19993 Z.z. o mene a priezvisku by malo byť uvádzané prvé priezvisko to, ktoré nadobudla sobášom. „Zmenu priezviska možno povoliť len na základe spoločnej žiadosti oboch manželov, ak ide o zmenu priezviska jedného z manželov, ktorý prijal spoločné priezvisko a ako druhé v poradí žiada prijať priezvisko, ktoré používal pred uzavretím manželstva," píše sa v zákone.

Topky.sk však zisťovali, či existujú aj výnimky z tohto zákona. S otázkou sme kontaktovali priamo Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky. „Na Slovensku výnimka v poradí priezvisk možná nie je. Aj priezviská menovanej boli zapísané v zmysle zákona – Vrbovská Alagič. Poradie priezvisk by bolo možné zmeniť len v prípade uzavretia manželstva v zahraničí, kde by toto poradie bolo rešpektované," vyjadrila sa pre Topky.sk Petra Friese. Moderátorka s balkánskou krvou si tak po celý čas uvádza zlé meno... 

Viac o téme: Patrik Rytmus VrbovskýJasmina Alagič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu