Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragická nehoda syna (†28) kontroverzného politika: Jazdil pod vplyvom... Neuveríte, čo všetko mal v tele!

Ján Kočka ml. zabil seba aj vodiča kamiónu. Zobraziť galériu (5)
Ján Kočka ml. zabil seba aj vodiča kamiónu. (Zdroj: Instagram J.K.)

PRAHA - Takmer pol roka po tom, ako syn českého politika Jána Kočku zahynul pri hrozivej autonehode, sa na verejnosť dostali detaily z pitevnej správy. V krvi Jána Kočku ml. zistili vysokú hladinu alkoholu, ale aj návykové látky.

O tragickej autonehode syna kontroverzného českého politika Jána Kočku ml. (†28) sme informovali už v októbri minulého roka. Ján sa po svojej zbesilej jazde v protismere čelne zrazil s nákladiakom, ktorý šoféroval mladý kamionista Miloslav (†28) – ten na Jánovo vyčíňanie taktiež doplatil životom. Už vtedy sa šuškalo, že dedič kolotočiarskeho impéria Kočkovcov mohol byť pod vplyvom návykových látok. Na prípad však bolo uvalené embargo a informácie boli dlho zahmlievané.

Tragická nehoda syna (†28)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook HZS)

A zdá sa, že nie náhodou. Teraz sa totiž ukázalo, že mladý Kočka na ceste nemal čo hľadať. Podľa výsledkov pitvy mal totiž v krvi nielen neuveriteľné množstvo alkoholu, ale aj kokaín. Utajenú informáciu sa podarilo získať českému portálu blesk.cz. „Vodič mercedesu mal 3,5g/kg etanolu v krvi (3,5 promile, pozn. red.) a bližšie nešpecifikované malé množstvo kokaínu,"​ prezradil štátny zástupca Martin Staněk.

Podľa osloveného odborníka je u človeka s tak vysokou hladinou alkoholu takmer nemožné, aby čo i len naštartoval, nie ešte dokázal šoférovať. Kočka mal pritom pred nehodou zvládnuť približne 30 kilometrov. „V prípade, že šoféroval niekoľko rokov, má to zautomatizované, ako keď lietadlo letí na autopilota. Keď sa potom objaví prekážka, človek nie je schopný reagovať. Veď takáto extrémna dávka alkoholu by u mnohých ľudí vyvolala bezvedomie."

Polícia najskôr nehodu vyšetrovala ako usmrtenie, neskôr však prípad odložila kvôli usmrteniu vinníka. 

Viac o téme: Ján KočkaJán Kočka ml.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu