Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pohreb Princeznej so zlatou hviezdou (†83) bez princa Radovana: S kolegyňou sa nerozlúči... Toto je dôvod!

Marie Kyselková a Josef Zíma Zobraziť galériu (5)
Marie Kyselková a Josef Zíma

PRAHA - V pondelok herecký svet navždy opustila legendárna česká herečka Marie Kyselková, predstaviteľka nezabudnuteľnej princeznej so zlatou hviezdou. Aj keď zatiaľ nie je oficiálne potvrdené, kedy sa posledná rozlúčka s herečkou uskutoční, už dnes je jasné, že jej rozprávkový princ Josef Zíma (86) sa na pohrebe osobne nezúčastní.

Pre portál extra.cz to potvrdil samotný spevák. Dôvodom pritom nie je jeho zaneprázdnenosť, ale vážne zdravotné problémy. Herca už dlhší čas trápia dolné končatiny, ktoré ho momentálne pripútavajú na lôžko. Aj keď ho smrť dlhoročnej priateľky a kolegyne veľmi zarmútila, na poslednú rozlúčku s ňou, bohužiaľ, doraziť nezvládne.

"Kedy bude pohreb Nanynky, o tom nemám tušenie, ale aj tak naň nebudem môcť prísť. Ťažko by som sa tam dostal Musím na ňu myslieť iba doma. Našťastie už nie som v nemocnici, ale pohyb je zlý. Našťastie rodina mi veľmi pomáha," vyjadril sa pre český portál Zíma, ktorý sa len nedávno vrátil z nemocnice. Problémy spustila nepriechodná cieva a dokonca hrozilo, že spevák príde o nohu. Zíma bol hospitalizovaný už od novembra, a dokonca aj na Vianoce ho pustili domov len na pár hodín.

Český kráľ ľudovky a pôvabná herečka mali pritom veľmi blízky vzťah. Počas nakrúcania obľúbenej rozprávky sa princezná Lada a princ Radovan zblížili a stali sa z nich blízki priatelia. Dokonca istý čas bývali pod jednou strechou v bytovke, ktorá patrila Divadlu ABC. "Mali sme sa radi! Boli sme nielen kolegovia, ale tiež priatelia," prezradil na rovinu Zíma.

Marie Kyselková a Josef
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Josef ZímaMarie Kyselková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu