Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Jakubiskova Perinbaba zachránená: Polícia chytila zlodejov, ktorí kradli počas natáčania... Hrozí im 10 rokov väzenia!

Štáb Juraja Jakubiska okradli počas natáčania Perinbaby 2. Zobraziť galériu (5)
Štáb Juraja Jakubiska okradli počas natáčania Perinbaby 2.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Minulý týždeň sme na Topkách informovali, že natáčanie pokračovania legendárnej Perinbaby skomplikovala krádež. Filmovému štábu počas večere na hoteli zmizli z izieb veci v hodnote takmer 19 000 eur. Polícia prípad zverejnila aj na sociálnej sieti Facebook a vyplatilo sa - zlodejov chytila. Sú traja a hrozí im trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

Minulý týždeň obletela Slovensko informácia o krádeži vo filmovom štábe režiséra Juraja Jakubiska. Ten aktuálne na východe našej krajiny natáča pokračovanie legendárnej rozprávky Perinbaba. No a zatiaľ, čo filmári na hoteli večerali, do ich izieb sa dostali zlodeji a ukradli techniku na výrobu filmového materiálu. Škoda bola predbežne vyčíslená na takmer 19 tisíc eur. 


Jakubisko má hlavu v smútku: KRÁDEŽ počas nakrúcania novej Perinbaby... Škoda v tisíckach eur, zásah polície!


„Kriminalistickí technici miesto činu dokumentovali až do skorých ranných hodín nasledujúceho dňa, zároveň polícia vykonala pátracie akcie v okolí miesta činu, ale i akcie zamerané na zmapovanie možných únikových trás a nájdenie prípadných odhodených vecí pochádzajúcich z trestnej činnosti,“ prezradila hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová. Do akcie sa vraj zapojilo až 25 policajtov a napokon sa vyplatilo. 

Polícia našla väčšinu z ukradnutých vecí.
Zobraziť galériu (5)
Polícia našla väčšinu z ukradnutých vecí.  (Zdroj: polícia)

Časť ukradnutých vecí muži zákona našli pri domovej prehliadke a zvyšok rôzne v okrese Spišská Nová Ves. Celkovo sa im podarilo vypátrať 95% ukradnutých vecí. „Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišstej Novej Vsi zo zločinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva včera obvinil 3 osoby, 38-ročného Radoslava (15-krát súdne trestaného), 23-ročného Andreja (2-krát súdne trestaného) a 29-ročného Tomáša (3-krát súdne trestaného), všetci z okresu Spišská Nová Ves,“ informovala Ivanová.

Najstarší z mužov bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie, ďalší dvaja obvinení sú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov. 

Trojica ukradla techniku potrebnú k výrobe filmov.
Zobraziť galériu (5)
Trojica ukradla techniku potrebnú k výrobe filmov.  (Zdroj: polícia)

Viac o téme: Juraj JakubiskoPerinbaba 2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu