Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zdravotné komplikácie po pôrode: Švidraňovej svaly neudržia jej vnútorné orgány!

Barboru Švidraňovú aktuálne trápia zdravotné problémy. Zobraziť galériu (6)
Barboru Švidraňovú aktuálne trápia zdravotné problémy. (Zdroj: Instagram BŠ)

BRATISLAVA – Obľúbená slovenská herečka a speváčka Barbora Švidraňová (30) sa už tri mesiace teší z narodenia synčeka. Radosť jej však komplikujú zdravotné problémy, ktoré sa na ryšavku nalepili. Mladú maminu trápia problémy so svalstvom.

Barbora Švidraňová sa v máji stala šťastnou maminou malého Gabriela, ktorého má so svojím partnerom, Talianom Francescom. Mamičkovské povinnosti so sebou však prinášajú aj nejednu starosť. V prípade Barbory ide o jednu komplikáciu navyše, ktorá sa dotýka asi tretiny rodičiek. Sympatickú ryšavku trápi brušná diastáza.

Ako píše stránka babyweb.sk, „ide o rozstup priamych brušných svalov. Predná stena brucha tvorí svaly rectus abdominis, ktoré sú spojené tkanivom alebo väzivom. V dôsledku vnútorného tlaku v priebehu tehotenstva sa ľavá a pravá strana svalu oddelia, uvoľnené väzivo ich nedokáže udržať a medzi oboma polovicami sa tak vytvorí medzera.“ Takto oslabené svalstvo potom nedokáže udržať vnútorné orgány na svojom mieste. Tie sa kvôli vytvorenej medzere vzdúvajú a vytvárajú tak dojem ovisnutého či vypuklého bruška, akoby žena bola tehotná.

Barbora sa so zdravotnými ťažkosťami zverila svojim fanúšikom na sociálnej sieti Instagram, kde k fotke nového korzetu, či skôr maskovaciemu pásovému trenažéru, napísala: „Záchrana na moju brušnú diastázu.“ Snáď korzet Barbore skutočne pomôže a zbaví ju nechcených problémov. Ako sama napísala, nevie sa dočkať výsledku.

Barbora Švidraňová sa zverila na Instagrame, že ju trápi brušná diastáza.
Zobraziť galériu (6)
Barbora Švidraňová sa zverila na Instagrame, že ju trápi brušná diastáza.  (Zdroj: Instagram B.Š.)

Viac o téme: Barbora Švidraňová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu