Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dráma v známom slovenskom divadle: Do poslednej chvíle nevedeli, či ho zachránia!

Zábery z predstavenia Mamma Mia Zobraziť galériu (9)
Zábery z predstavenia Mamma Mia (Zdroj: Nová scéna)

BRATISLAVA - Minulý týždeň bratislavskú Novú scénu zasiahla mimoriadne nepríjemná situácia. Extrémne búrky, ktoré v stredu vytopili niekoľko častí hlavného mesta, sa totiž nevyhli ani nákupným strediskám, podzemným parkoviskám či školám. Poriadna záplava postihla aj spomínané divadlo, ktoré museli pracovníci zachraňovať od skorého rána.

Diváci, ktorí mali zakúpené lístky na predstavenie Mamma mia, zostali nemilo prekvapení, keď si všimli príspevok Romany Dang Vanovej. „Čakám v divadle, máme mať Mamma miu a máme zatopenú jamu. Čiže otázka znie, budeme hrať alebo nebudeme hrať? Čo vy na to? Lebo ja neviem,“ zverila sa na sociálnej sieti predstaviteľka jednej z hlavných postáv – Sophie.

Niekoľko fanúšikov, ktorí sa už večerného predstavenia nevedeli dočkať, začali mať poriadne obavy a pozorne sledovali, či sa na internete neobjaví oznam o zrušenom programe. Najväčšie škody totiž voda spôsobila práve v jame pod pódiom, kde je umiestnený živý orchester. A bez toho by zrejme muzikál nebolo možné odohrať v žiadnom prípade.

Romana Dang Van - Mamma Mia
„Na streche sa nám upchala nejaká kanalizácia. Voda nám teda začala kvapkať do divadla a zatopila jamu, v ktorej máme hudobníkov. Od ôsmej rána to zachraňovali, odtápali divadlo, ale ešte okolo štvrtej som počula cez volavku technikov, že to nejde,“ prezradila nám talentovaná Romana, keď sme ju oslovili, či by nám nemohla ozrejmiť, čo sa v divadle vlastne stalo.

Jama, kde sa pri predstavení skrýva orchester, bola zatopená.
Zobraziť galériu (9)
Jama, kde sa pri predstavení skrýva orchester, bola zatopená.  (Zdroj: Nová scéna)

Mamma Mia - zostrih
Napokon však šikovní pracovníci problém stihli vyriešiť. Diváci tak neprišli o jedinečný zážitok z úžasného muzikálu a že z toho, ž sa Mammia mia odohrala, mali radosť aj samotní herci. „Veľmi by ma mrzelo, keby sa to nepodarilo a nemohli by sme hrať. Mám to predstavenie naozaj veľmi rada a teším sa, že to nakoniec dobre dopadlo,“ povedala nám Romana, aj vďaka ktorej si na klaňačke celý súbor vyslúžil burácajúci standing ovation. 

Romana Dang Vanová (v strede) s kolegyňami z muzikálu Barborou Hlinkovou (naľavo) a Martinou Dolnou
Zobraziť galériu (9)
Romana Dang Vanová (v strede) s kolegyňami z muzikálu Barborou Hlinkovou (naľavo) a Martinou Dolnou  (Zdroj: Facebook RDV)

Viac o téme: Nová scénaMamma MiaRomana Dang Van
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu