Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragické chvíle v Jojke: Všetci v smútku... Vážnej operácie sa už nedočkal!

Hoci bojoval zo všetkých síl, nového srdca sa už nedočkal. Zobraziť galériu (5)
Hoci bojoval zo všetkých síl, nového srdca sa už nedočkal. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Bol usmievavý, veselý a plný života. A to aj napriek tomu, že každý deň pre neho znamenal boj o život. O Jurajovi (21) by zrejme nikto na prvý pohľad nepovedal, že je iný a niečím sa líši od svojich rovesníkov. Pravdou však je úplný opak. Už od detstva mal totiž problémy so srdcom, ktoré nedokázal vyriešiť ani strojček. Chlapcovi už zostávala iba jediná možnosť - transplantácia.

Príbeh, ktorý dnes uvidíte v jojkárskom Siedmom nebi však, bohužiaľ, nemal šťastný koniec. Hoci Juraj dostal nové srdce a konečne tak mohol začať žiť svoj život naplno, po piatich rokoch osud opäť kruto udrel. Minulý rok v lete lekári rodine oznámili, že transplantované srdce mladého muža nepracuje tak, ako by malo a musel byť opäť hospitalizovaný.

Juraj na prvý pohľad pôsobil ako jeho rovesníci. S chorým srdcom bol však pre neho každý deň mimoriadne náročný.
Zobraziť galériu (5)
Juraj na prvý pohľad pôsobil ako jeho rovesníci. S chorým srdcom bol však pre neho každý deň mimoriadne náročný.  (Zdroj: TV JOJ)

„Mal som na srdci strojček, aj som raz doma odpadol.  Mal som asi tri roky ten strojček. Nepomáhal mi, tak ma dali na čakačku na srdce. Mal som šestnásť rokov a do nemocnice som už prišiel taký, že už som ani nevládal chodiť. Bol som dosť zle na tom, ležal som na JIS-ke a potom asi o dva dni prišlo srdce,“ rozprával Juraj ešte počas nakrúcania o svojej prvej operácii, ktorá mu aspoň na 5 rokov dopriala vyhliadku na lepšie časy.

Juraja prišiel do nemocnice navštíviť Michal Ego Straka.
Zobraziť galériu (5)
Juraja prišiel do nemocnice navštíviť Michal Ego Straka.  (Zdroj: TV JOJ)

Presne v čas jeho narodenín sa na pomoc rozhodol prísť Vilo Rozboril so svojou reláciou Siedme nebo, ktoré pre neho pripravilo aj výnimočný darček – návštevu a súkromný koncert jeho obľúbeného rapera Ega. Tá najkrajšia správa však na mladého muža ešte len čakala. Lekári totiž pre neho našli darcu, vďaka čomu jeho srdiečko opäť mohlo pracovať naplno a dať mu takú novú nádej na šťastný život. Hoci Juraj bojoval zo všetkých síl, vytúženej operácie sa už, bohužiaľ, nedočkal.

Nenechajte si dnes večer ujsť výnimočne silné Siedme nebo a dojímavý príbeh o chlapcovi, ktorý sa nevzdával a nenechal sa zlomiť, keď bol jeho život poznačený krutými ranami osudu.

Viac o téme: Siedme neboVolo Rozboril
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu