Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nora Kabrheľová opäť na súde: Prišla, i keď je na maródke

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Na Okresnom súde Košice II. sa v štvrtok (1.3.) začalo pojednávanie v kauze zločinu krátenia dane a poistného. Dostavila sa aj Nora Kabrheľová, ktorá je síce na „maródke“ ale súd sa „zmestil“ do jej povolených zdravotných vychádzok.

Súdne pojednávanie sa podarilo otvoriť až na deviaty pokus a obžalovanými sú Nora Kabrheľová a exekútor Karol M. Podľa obžaloby, mala účtovníčka Helena D., pracujúca pre jednu z firiem Nory Mojsejovej ešte v roku 2013 vyhotoviť faktúry na poradenskú činnosť pre súdnych exekútorov Karola M. a jeho dcéry Denisy R.

Účtovníčka ich vraj vystavila po dohode s podnikateľkou Mojsejovou. Spolu bolo vystavených tridsaťdva faktúr za 88-tisíc eur. Obaja si v daňovom priznaní mali uplatniť odpočítanie DPH, čím si mali znížiť daňovú povinnosť - Karol M. o 8 960 eur a Denisa R. M. o 9 100 eur. Účtovníčka Helena D. už nie je obžalovaná, pretože súd s ňou ešte v lete uzavrel dohodu o vine a treste a dostala 2 roky nepodmienečne s odkladom na 2 roky.

Nora Kabrheľová jednoznačne vinu odmieta a tak isto aj exekútor Karol M. Na súdnom pojednávaní bol zatiaľ vypočutý len Karol M.: „Helenu D. som nikdy nestretol a netuším čo ju viedlo k tomu, aby obvinila mňa a Kabrheľovú.“

Noru Kabrheľovú súd vypočuje na ďalšom pojednávaní, ktoré bude v júni.

Viac o téme: Nora Kabrheľová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu