Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vyplastikovaná česká kráska: Nebezpečná infekcia... Hrozí jej amputácia!

Gabriel Jiráčková Zobraziť galériu (5)
Gabriel Jiráčková (Zdroj: Facebook/Gabriel Jiráčková)

PRAHA – Trpí! Češka Gabriel Jiráčková (18) sa zviditeľnila vďaka svojmu výzoru. Podobá sa totiž na Barbie a je označovaná za prvú českú živú bábiku. Extravagantná blondínka sa však momentálne poriadne trápi. Trpí nebezpečnou infekciou, pri ktorej jej hrozí amputácia končatiny!

Gabriel Jiráčková z Čiech sa čoraz viac približuje k výzoru najslávnejšej bábiky na svete - Barbie. Za posledný rok si dokonca  nechala vylepšiť nielen prsia, ale aj pery. No najnovšie ju postihli nepríjemné zdravotné problémy, o ktorých informovala svojich fanúšikov na sociálnej sieti Facebook. „Na čas ruším svoje všetky aktivity. Postihla ma flegmóna,“ napísala so smútkom kráska, ktorá tiež priznala, že to nie je žiadna chrípka, ale vážna choroba, ktorá sa jej po roku vrátila. Ako sama blondínka prezradila, infekcia jej postihla končatinu.

A čo to flegmóna je? Ide o veľmi nebezpečný stav, kedy sa bakteriálny zápal šíri mäkkým tkanivom. V priebehu niekoľkých hodín sa môže infekcia rozšíriť do celej končatiny. Tá opuchne, začervená a býva teplejšia ako zdravé končatiny. Toto zápalové ochorenie si vyžaduje liečbu antibiotikami a pomerne často i chirurgické ošetrenie. V prípade, že sa liečba zanedbá, alebo sa na chorobu príde neskoro, môže postihnutý o končatinu prísť - čo znamená amputáciu. Stav ľahko môže prejsť do otravy krvi a tá môže pacienta usmrtiť.

Strach  o svoje zdravie má aj blondínka, ale chce s infekciou bojovať  „Obávam sa, ale zároveň sa spolieham na regeneračné schopnosti svojho tela,“ priznala Gabriel, ktorá dúfa, že sa jej stav nezhorší. „Sľubujem, že budem bojovať, tak ako vždy so všetkým,“ dodala na záver česká Barbie.

Viac o téme: Gabriel Jiráčková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu