Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Herec, ktorého nepustili na Ples v opere 2018, si hľadá ženu: ZOZNAMKA - musí mať byt s výhľadom a vyzerať ako Jennifer Aniston!

Lukáš Pavlásek sa postaral o rozruch, keď sa snažil dostať na Ples v opere. Zobraziť galériu (6)
Lukáš Pavlásek sa postaral o rozruch, keď sa snažil dostať na Ples v opere. (Zdroj: Facebook L.P.)

BRATISLAVA - Lukáš Pavlásek (29) sa do povedomia slovenskej verejnosti dostal pred tromi týždňami, keď sa snažil dostať na najprestížnejšiu udalosť roka - Ples v opere. Patrične nahodený v smokingu, no bez pozvánky si to namieril k SBS-károm, ktorí ho napokon spred divadla pekne vypoklonkovali. Všetko to však bolo len súčasťou sitkomu Pavlásek na 2., ktorý spolu s hereckou kolegyňou Lenkou LeRou Rakárovou (33) aktuálne tvorí. V rozhovore nám prezradil, že si hľadá frajerku. A má na ňu skutočne netradičné kritériá - mala by mať byt s výhľadom a vyzerať minimálne ako Jennifer Aniston!


Hanba na 100 rokov: Slovenského herca nechceli pustiť na Ples v opere 2018, ochranka ho vyhodila pred bránami divadla!


Kde ste sa vy dvaja spoznali?

LeRa: S Lukášom Pavláskom sme sa stretli pri predstavení Krysař, kde sme spolu účinkovali v Košiciach. A Lukáš bol extrémne výnimočný, talentovaný, to už bolo na prvý pohľad jasné... A bola taká jedna situácia, že nám meškalo lietadlo s českými hercami, ktorí sa nedokázali dostaviť na predstavenie včas a Lukáš tú hodinu času vyplnil tak, že sám na javisku zabával 600 ľudí v hľadisku tým, že predvádzal rôzne scénky, vtipy, parodoval rôzne speváčky, spevákov, do toho sa neskôr pridali ostatní herci a začalo to byť neskutočne vtipné. Tí ľudia sa veľmi zabavili a to mali vlastne dve predstavenia v cene jednej vstupenky.

Ako potom vznikla myšlienka začať tvoriť sitkom Pavlásek na 2.?

LeRa: Kedysi dávno sme mali skúšku mikrofónov a začala som si skúšať veci ako moderátorka a Lukáš sa zapojil a spravili sme krásny moderátorský vstup, veľmi vtipný a veľmi interaktívny. A vtedy sme si povedali, že táto chémia veľmi funguje a neskôr, po niekoľkých rokoch, sme si povedali, že už je čas na to, aby sme urobili niečo, čo nás obidvoch definuje v tomto našom uletenom hereckom svete a vznikol Pavlásek na 2.

Lukáš: V septembri 2017 volám Lenke, lebo dlho sme sa nevideli, že: Dáme kávu? Tak sme dali kávu v jednom nákupnom centre na nábreží Dunaja a hovorím: Počuj Leni, poďme urobiť niečo, poďme natočiť nejaký vlastný sitkom, lebo však nikto ma  neobsadí, ale chceme robiť, nie? Tak Lenka povedala, že urobme Pavláska na 2., lebo je aj český Pavlásek, a skúsime to nejako rozbehnúť. Že natočíme si vlastný sitkom. Tak sme sa stretávali z týždňa na týždeň, písali sme scenáre, skúšali sme si to a bum.

LeRa: Už v podstate po stretnutí večer vznikol prvý scenár a do dvoch týždňov sme to začali realizovať. Spravili sme si nejaký výber ľudí, ktorí by s nami mohli spolupracovať, ešte stále to nie je uzavreté, takže ešte stále sa ten tím okolo tohto sitkomu tvorí a dúfajme, že sa nám podarí spolupracovať s ľuďmi, ktorí to po technickej a vizuálnej stránke posunú do vyššieho levelu, aby to bol naozaj seriálový formát, ktorý ľudia budú každý mesiac očakávať + všelijaké vtipné videjká typu Ples v opere.

A ako vznikol tento nápad?

Lukáš: Povedali sme si, že poďme rebelovať a urobme niečo, čo by ľudia nečakali. A aká je iná príležitosť, ak nie najprestížnejšia udalosť roka Ples v opere?

LeRa: Ja to poviem tak – mali tam proste Lukáša pozvať, lebo je už dva týždne známy (smiech), oni ho opomenuli v týchto pozvánkach a Lukáš to minimálne skúsil. Jemu neposlali pozvánku, ale on si ju veľmi slušne chcel na mieste kúpiť, len tí SBS-kári to nepochopili... Však spĺňal toľko kritérií na to, aby ho mohli pozvať. Aj frak si požičal z požičovne kostýmov.

A tak zase pravdou je, že Lukáš je naozaj vyštudovaný herec, overený herec, je to komik, ktorý by mohol obsiahnuť práve takúto dieru na trhu, ktorá práve teraz je úplne prázdna. To znamená taký trochu recesistický pohľad na život umelca a v tomto smere budeme ďalej vyvíjať akékoľvek aktivity, ktoré budú ľudí zabávať, troška šokovať a ten Ples v opere bola len taká predpríprava toho, čo sa ešte chystá v budúcnosti. A nebude to dlho trvať, kedy Pavlásek bude znova na titulke Topky.sk.

A nebáli ste sa trochu reakcií od ľudí?

Lukáš: Vieš čo? Poviem ti pravdu, ja som tak zahltený tým, čo produkujeme, že vôbec to nesledujem. Ja si na tom sitkome teraz veľmi ulietavam, teším sa na každý deň, čo prinesie, že teraz vôbec neriešim žiadne reakcie, lebo myslím si, že alfa-omega toho celého je, že nás to baví, že sa z toho tešíme a že je to super.

LeRa: Obaja sme už boli súčasťou veľmi úspešných projektov, takže vieme, ako to funguje, ako chutí táto naša slovenská pozornosť, sláva alebo neviem, ako to máme nazvať... My nevstupujeme do toho projektu s tým, že ideme za nejakým cieľom. Náš cieľ je zabaviť seba, zabaviť ľudí. A pokiaľ to bude fungovať, tak fajn a keď budeme zabávať len seba, tak natočíme nejakých 500 častí a skončíme. No čo... (smiech)

Lukáš: A vždy si poviem – 100 ľudí, 100 chutí. Nie každému sa to môže páčiť, ale sú aj ľudia, ktorým sa to brutálne páči, takže je to vždy 50 : 50.

U našich českých susedov už jeden Lukáš Pavlásek je, ktorý je veľmi známym komikom – preto ste vlastne aj vymysleli názov Pavlásek na druhú. Stalo sa ti, že by si ťa ľudia s ním zmýlili?

LeRa: Ja mám eventovú agentúru a stalo sa mi, že som povedala Lukáš Pavlásek, klienti hneď, že jasné chceme, a keď prišiel Lukáš Pavlásek, tak nastalo veľké sklamanie, lebo oni čakali toho českého.

Lukáš: Ale stále sa mi to deje, aj teraz na Silvestra. Raz som sa dokonca stretol s manažérom hotela a hovorí mi: Mali ste dlhú cestu z Čiech... A ja hovorím, že trochu z opačného smeru som šiel, z Košíc... (smiech)

Ale vráťme sa na úplný začiatok: Kde si sa tu vzal? Ako si sa dostal k herectvu?

Lukáš: Ja som študoval v Košiciach konzervatórium štyri roky a po štyroch rokoch som si podal prihlášku na dve školy. Ja som si už počas konzervy dával brutálne vysoké latky. Každý mi hovoril – nedávaj si prihlášku na VŠMU, lebo však východniarov stále málo prijímajú, nedostaneš sa tam proste. A ja nie, buchol som si po stole a povedal, že ja si prihlášku pošlem na VŠMU a na DAMU do Prahy. V januári boli prijímačky na DAMU, kde som sa vlastne musel predstavovať aj v češtine, to som ale nevedel, to mi až tam komisia povedala.

LeRa: A on má všeobecne problém s jazykmi...

Lukáš: A boli sme asi pätnásti v skupine pred tou komisiu, desať ľudí v komisii sedelo. A prišiel som na rad ja a povedal som: „Dobrý den, jmenuji se Lukáš Pavlásek, vystudoval jsem košickú konzervatoř a je mi devatenácset let.“ Všetci ľahli od smiechu a hlavná porotkyňa zahlásila: „Tak to jste starší než já.“ Tak DAMU nič... A v marci boli prijímačky na VŠMU a to som si povedal, že tam sa musím dorvať nejako a podarilo sa. Študoval som VŠMU a počas štúdia som už začal hosťovať na Novej scéne, v divadle, kde som si povedal, že aj tam sa chcem dorvať, lebo to bolo a stále je moje TOP divadlo.

Ty si veľmi hyperaktívny človek. Čo robíš, keď nehráš alebo sa nevenuješ sitkomu?

Lukáš: Vieš čo? Kopem do stien a lakujem si vlasy hlavne... (smiech) Nie. Ja vypijem hrozne veľa káv denne a potom mám problém so spánkom... A strašne veľa jem. To robím! Ja nemám problém, keď neviem zaspať, sadnúť o tretej ráno do auta a už ma v rýchlom občerstvení v okienku poznajú, kde mi rovno dávajú tašku s burgermi, idem domov, pustím youtube a jem, jem, jem.

A keď sme už pri tom súkromí, povedz, čo ty a ženy?

Lukáš: Čo ja a ženy? Hľadám si frajerku, s BYTOM na Slavíne a s výhľadom. A musí byť blondína a celebrita. Mojou podmienkou je, že musí byť celebrita, lebo Jano Kraus mi povedal, že vtedy sa dostanem do slovenského a českého šoubiznisu, keď si nájdem celebritnú frajerku. Môže byť aj s domom.

Aké kritéria by mala ešte spĺňať? Napríklad osobnostné...

Lukáš: Musí sa podobať na Jennifer Aniston. (smiech) Mne je jedno, ako bude vyzerať, hlavne, nech je blondína... Ale nie, nech má to vyžarovanie, nech je vtipná, nech je taká dzignutá ako ja. A ešte mám rád, keď žena rada je.

LeRa: Ale musím povedať, keď ti už robíme takúto zoznamku cez Topky, že Lukáš je najväčší gentleman spomedzi všetkých mladých mužov, ktorých poznám. Otvára dvere, pomáha do kabátu, stretneme sa, už má pre mňa kávu. Tým chcem povedať, že tie dievčatá, ktoré vlastnia nehnuteľnosť a sú v slovenskom šoubiznise, tak im zo vzťahu s Lukášom plynú takéto benefity. Naozaj je veľmi dobre vychovaný a z veľmi dobrej rodiny.

Povedz nám, ako si vyrastal?

Lukáš: Vyrastal som v Košiciach, milujem to mesto, lebo máme najkrajšie námestie aj spievajúcu fontánu. Mám skvelých, milujúcich rodičov, mám brata mladšieho o 5 rokov, ktorému sa narodila pred deviatimi mesiacmi dcéra, čiže som aj krstný rodič. A vždy keď som doma a predstavím si, že sa mám vrátiť do Bratislavy... Lebo ja, keď som doma, tak som schopný preležať doma a absolútne nič neriešiť, takže to sú moje Košice.

A potom, keď si spomenieš na svoje školské časy? Mohol by si na seba nabonzovať, aké si bol dieťa.

Lukáš: Ja som bol bifľoš. Sedel som v prvej lavici, pred katedrou ako Hujer. Akože nebol som jednotkár, ale nefajčil som, nevystrájal som, poslúchal som.

Potom, keď si sa dostal do Bratislavy, aké to bolo? Pamätáš si ešte na to obdobie, keď si sa osamostatnil?

Lukáš: Musím povedať, že som si strašne dlho zvykal na to, že som sám vo veľkom meste. Lebo keď som chodil na konzervatórium, tak som mal spolužiakov, ktorí síce boli z Prešova, boli z tých takých okolitých miest, ale už fungovali sami na intrákoch, tak oni už mali taký ten zvyk, že sa museli o seba sami starať. No a mňa to čakalo až v 21 rokoch, keď som prišiel do Bratislavy a mal som peniaze od rodičov a teraz som si to zrazu nevedel zadeliť. Po troch dňoch som už lízal steny, lebo všetko som minul. Takže bolo to dosť vtipné.

Čo považuješ zatiaľ za najzlomovejší moment v tvojej kariére? Ktorá rola bola taká tvoja najobľúbenejšia?

Lukáš: Moja najobľúbenejšia rola bola moja prvá, ktorú som mal takú väčšiu v divadle Nová scéna. Je to Budík v Čarodejníkovi z krajiny Oz. Hovorím tam odzadu, takže som sa musel naučiť všetky repliky odzadu. A najväčšia skúsenosť bola Krysař v Košiciach. Ten muzikál bol topka a hlavne osudový, lebo sme sa tam vlastne s Lenkou stretli.

Do povedomia slovenskej verejnosti si sa však dostal najmä reklamou na banku, kde si stvárnil jedného z lepičov.

Lukáš: Áno, bol som prihlásený v agentúrach, pamätám si, že bol apríl, Veľká noc a prišiel mi mail, že budúci týždeň je kasting do banky na reklamu, ja som si to prečítal a viete, ako to beriete – kasting, nemusí to vyjsť. A ono to bolo tak, že predo mnou bol jeden týpek, ktorý natočil 3 alebo 4 reklamy a po ňom hľadali nového chalana. A ja som si to nevedel spojiť, myslel som si, že hľadajú nejakú epizódnu postavu do jednej časti. Tak si hovorím, že super, idem sa ukázať. Prišiel som tam, bolo tam asi 50 chalanov, dostali sme texty z predošlých reklám, urobili sme kamerové skúšky a odišli sme preč. Po týždni sa mi ozvali, že som postúpil do druhého kola. Boli sme tam piati, zase sme niečo robili a tri týždne bolo ticho a keď som bol v dabingu, tak mi volali, že som to dostal. Tak som sa stal lepičom.

Začali ťa po tejto reklame ľudia spoznávať na ulici?

Lukáš: Áno, bolo to dosť také intenzívne. Niekde som sa prešiel a už po mne ľudia kričali Díky, Broňa! Ale bolo to super, trvalo to štyri roky a bola to hlavne veľká škola herecká. Lebo inak sa točí seriál, inak sa točí reklama, ktorá má výsledok 30 sekúnd. A my za tú sekundu alebo dve, ktorá bola na obraze, sme museli robiť rýchle strihy herecké, kamerové a bolo to iné ako v seriáli.

Keď si zaspomínaš na svoje predstavenia v divadle, stal sa ti počas nich nejaký kiks?

Lukáš: Počas predstavenia asi nie, nespomínam si, ale na Silvestra sa mi stala taká vec, moderoval som, bolo pred polnocou a neuvedomil som si, že mám digitálky a mal som to odrátať a bolo 23:59 a teraz, že čo? Od akej sekundy? Tak som zahlásil, že ideme od 20 dole. A už bolo nejako rýchlo, že 00:00, tak zrazu že 5, 4, 3, 2, 1 a bol Nový rok. To bolo vtedy dosť vtipné.

Čo je takým tvojím snom do budúcna?

Lukáš: Môj sen je presne toto, čo robíme s Lenkou. Toto je môj sen, natočiť jeden brutálny sitkom, ktorý bude jednoducho pecka, lebo sa ja v týchto komediálnych žánroch a postavách veľmi vidím a chcem to robiť, veľmi ma to baví. Ja nejako do budúcnosti ani nepozerám, ja sa snažím vždy žiť pre prítomnosť, lebo bolo už veľa sklamaní a vždy som sa nechal zmiasť a už som si povedal, že nie, je tu toto, tak robíme na tom a chceme to proste vystreliť do takých výšok, aby to bola pecka.

A na záver, spomínali ste, že hľadáte produkčný tím. Mohol by si takto, prostredníctvom Topiek vyzvať producentov, režisérov, televízie, rádiá, prečo by tebe mali dať príležitosť.

Lukáš: Takže, poprosím televíziu Markíza, televíziu Joj, aj TA3, regionálne televízie od Košíc po Bratislavu, Čechy, Primu, Novu, ČT1, ČT2, všetkých režisérov, tých je strašne veľa, nebudem menovať, produkcie... Som najtalentovanejší herec na Slovensku (smiech) spolu s Lenkou, tak nám volajte, píšte, vymýšľajte projekty... Čo vymýšľajte... Projekt je už vymyslený, tak poďte k nám, poďte s nami točiť, bude sranda, budeme sa baviť.

Viac o téme: Lukáš PavlásekLenka LeRa RakarováPavlásek na 2.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu