Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ples v opere 2018 sa nevyhol nepríjemnostiam: Slováci opäť vytočení do nepríčetna!

Historická budova SND Zobraziť galériu (4)
Historická budova SND (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Historická budova Slovenského národného divadla dnes už po 18-krát otvorila brány stovkám vplyvných Slovákov, ktorí oficiálne odštartujú tohtoročnú plesovú sezónu. Hoci má veľkolepá udalosť už tradične dobročinný účel, tak ako po minulé roky, i tentokrát sa verejnosť nad organizáciou honosného podujatia poriadne rozčúlila.

Video: Príchody prominentných Slovákov na Ples v opere 2018

Ples v opere 2018 - príchody

Snáď najväčší škandál doteraz sa v historickej budove podaril minulý rok. Pred divadlo sa okrem celebrít v luxusných plesových róbach dostavili aj nahnevaní protestujúci a aktivisti, ktorí si so sebou rovno na červený koberec priniesli transparent s nápisom „Gorily tancujú, ľudia hladujú.“ 


Toto na Plese v opere ešte nebolo: Demonštranti, nadávky a polícia v pozore!


Na prvý pohľad nevinné štrajkovanie však malo poriadne nepríjemnú dohru. Po tom, ako sa dvaja aktivisti dostali do budovy divadla, rozčúlili prítomnú ochranku až natoľko, že muža zhodili na zem a zo SND ho vyvliekli ťahaním po zemi.

Honosný Ples v opere každoročne rozčúli množstvo Slovákov.
Zobraziť galériu (4)
Honosný Ples v opere každoročne rozčúli množstvo Slovákov.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Bez negatívnych reakcií sa neobišli ani ročníky predtým. V roku 2013 a 2014 Ples v opere taktiež sprevádzali protesty znechutených Slovákov. Červený koberec bol preto pod dohľadom polície. Ľudia postávajúci pred budovou pokrikovali na hostí rôzne vulgarizmy a označili ich dokonca za ľudský odpad. A to aj napriek tomu, že kúpou vstupenky prominenti prispeli na detské kardiocentrum či na starostlivosť o predčasne narodené deti.

Inak tomu napokon nie je ani tento rok. 18. ročník Plesu v opere sa opäť nevyhol hromadnej kritike rozčúlenej verejnosti, ktorá si emócie vybila na sociálnych sieťach. „Keby nebolo ich, nemusela byť charita. Ožobračili národ a teraz sa budú chváliť, ako pomáhajú,“ či „Tak pozerajte, Slováci, čo chodíte za 600€ na tri zmeny do práce, na lízing máte 10 ročnú Octaviu a v chladničke vynormované jedlo, ako sa títo predvádzajú,“ píšu rozhorčení ľudia do komentárov na Facebooku.

18. ročník Plesu v opere si uctil sté výročie založenia Československa. V tomto duchu sa preto nesie program, ale aj občerstvenie. Hostia sa môžu tešiť na servírovanie obľúbených chuťoviek zo slovenskej a českej národnej kuchyne. V rámci tematického menu sú na výber kvalitné vína a tiež špeciálna ochutnávka slovenských prémiových vín, ktorým sa podarilo preraziť aj vo svete. 

Hostia sa počas večera budú zabávať na obľúbené melódie v podaní Big Bandu Gustava Broma pod vedením Vladimíra Valoviča, chýbať nebude ani Miroslav Žbirka, Jana Kirschner, Katarína Knechtová, Dan Bárta, či kapela Lucie. Vrcholom večera bude vystúpenie maestra Karla Gotta.

Viac o téme: Ples v opere 2018
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu