Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zrútení a uplakaní herci na poslednej rozlúčke: Takto smútili za zosnulým Labudom!

Uplakaní herci Zobraziť galériu (23)
Uplakaní herci

BRATISLAVA - Dnes doobeda sa Slovensko navždy rozlúčilo s hereckou legendou Mariánom Labudom (†73), ktorý skonal minulý piatok pred svojim domom v Borinke, keď chcel autom vyjsť z garáže. Posledné zbohom mu dali smútiaci v novej budove Slovenského národného divadla, kde sa konala s hercom posledná rozlúčka. Tej sa zúčastnila rodina, známi i celá naša herecká obec. Mnohí umelci smútok neskrývali a rozplakali sa i pred zrakmi verejnosti.

Video: Záznam z poslednej rozlúčky s Mariánom Labudom

Marián Labuda pohreb

Takmer sa niektorí zosypali! Posledná rozlúčka s hercom Mariánom Labudom sa konala v piatok doobeda v novej budove Slovenského národného divadla za prítomnosti rodiny, priateľov a celej hereckej obce. Smútočný ceremoniál trval hodinu a pol a pri truhle, ktorá bola vystavená na javisku, sa vystriedalo množstvo umelcov, ktorí stáli pri nej ako čestná stráž. Už vtedy bolo u mnohých z nich v tvárach badať smútok, žiaľ i plač.

Jedným z nich bol i Lukáš Latinák, ktorému sa slzy ligotali v očiach. Plakať neprestal ani po tom, čo Labudovi dali definitívne zbohom a zatiahla sa divadelná opona. Pri vynášaní truhly z divadla do pohrebného auta sa opäť rozplakal a červené a uplakané oči nemohol pred verejnosťou skryť. Rovnako tak sa slzám neubránil ani Ján Koleník, ktorý bol jeden z tých, ktorý truhlu niesli. Uplakané oči mal aj herec Alexander Bárta či Diana Mórová, ktorí pomáhali vynášat smútočné kytice a vence, ako aj mnohí iní. Strata tak výnimočného človeka a umelca jednoducho nenechala nikoho chladným. Fotografie si môžete pozrieť v našej GALÉRII»

Viac o téme: Alexander BártaDiana MórováMarián LabudaLukáš LatinákJán Koleník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu