Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vášáryová sa zrútila zo smrti Labudu: Veľmi ma to vzalo!

Emília Vášáryová Zobraziť galériu (5)
Emília Vášáryová

BRATISLAVA – Smútok a žiaľ! To sú emócie, ktoré momentálne lomcujú slovenským umeleckým svetom. Dôvodom je nečakaná smrť hereckého velikána Mariána Labudu (†73), ktorý minulý týždeň v piatok navždy odišiel z tohto sveta. Na svojho hereckého kolegu si zaspomínala aj Milka Vášáryová (75), ktorú odchod jej priateľa veľmi zasiahol.

Obrovský šok zasiahol mnohých minulý týždeň v piatok, keď sa potvrdili informácie, že legendárny slovenský herec Marián Labuda vo veku 73 rokov zomrel. Skolaboval v garáži svojho domu. Hoci mu jeho manželka Vierka a okoloidúci muž poskytli prvú pomoc, umelca sa zachrániť nepodarilo ani privolanej záchranke. Jeho smrť zasiahla nie len rodinu, ale aj mnohých priateľov a známych, medzi ktorých patrila aj známa herečka Emília Vášáryová. Tá smrť kolegu, ktorý bol aj jej osobným priateľom, nesie veľmi ťažko.

„Marián bol so svojím obrovským talentom a neskutočnou energiou výnimočný zjav. Takisto s jeho zvláštnou autenticitou, ktorú skrýval v horúcich krásnych očiach a v neposlednom rade úžasným zmyslom pre humor, ktorý vedel fantasticky interpretovať na javisku aj pred kamerou. Bol to jeden z mojich najobľúbenejších hercov. Vždy mu patril môj obdiv. Chodila som na jeho predstavenia aj v čase, keď ešte nebol mojím kolegom. Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo, a súcitím aj s celou rodinou. Jeho pani je zamestnaná u nás v divadle a ešte pred pár dňami som ho nechala pozdravovať s vedomím, že je mu už zase trošku lepšie. Viem, že ešte veľmi chcel pracovať, ale už to celkom nešlo. Bolo to pre neho zrejme veľmi ťažké obdobie a prežívala som ho spolu s ním. Predsa len to čaká každého z nás. Napriek tomu ma to veľmi vzalo. Bol to priateľ mňa aj môjho muža,“ povedala pre kultura.pravda.sk herečka, ktorá vyjadrenie zverejnila aj na fanúšikovskom profile na sociálnej sieti.

Viac o téme: Emília VášáryováMarián Labuda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu