Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Smrť Mariána Labudu (†73): Čo predchádzalo úmrtiu legendy!

Marián Labuda Zobraziť galériu (7)
Marián Labuda (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Slovenská herecká obec prežíva v týchto dňoch obrovský smútok. Navždy totiž prišla o legendárneho Mariána Labudu (†73). Slovák, ktorý svojou dlhoročnou kariérou ovplyvnil celý československý umelecký národ, nečakane skonal v piatok, keď chcel vyjsť autom z garáže. Známeho Slováka však celé roky trápili nepríjemné zdravotné problémy. Týmto všetkým si prešiel.

Marec 2012

Obľúbeného herca Mariána Labudu museli náhle hospitalizovať v bratislavskej nemocnici. Hovorilo sa, že ho špecialisti zachránili doslova v hodine dvanástej. Sanitka ho z Malaciek okamžite previezla do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb. Hovorilo sa o obojstrannej srdcovej poruche. Dokonca sa spomínala aj operácia. Jeho syn, herec Marián Labuda mladší, vtedy síce potvrdil, že je umelec v nemocnici, no prekvapujúco tvrdil, že nejde o nič vážne.

Október 2014

Herec sa rozhodol pre svoje neutíchajúce zdravotné problémy ukončiť hereckú kariéru. „Už sa necítim na to, aby som niečo točil. Chcem, aby si na mňa diváci odniesli pekné spomienky,“ prezradil médiám Labuda, ktorého dlhé roky trápila cukrovka, ale aj vysoký tlak a nadváha.

Herec dokonca počas premiéry českého filmu Anjeli, v ktorom si zahral jednu z postáv, počas klaňačky nedokázal stáť na nohách a po celý čas sedel v kresle. Pri výstupe po schodoch mu totiž prišlo zle.

Smrť Mariána Labudu (†73):
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: cinemart)

V tom istom čase umelec šokoval verejnosť, keď v programe Všetko najlepšie, ktorý preňho pri príležitosti jeho 70. narodenín pripravila Tv Barrandov, povedal, že ľutuje každé ráno, kedy sa znova prebudí. „Ja som tak strašne nerád, keď ráno zistím, že som sa prebudil. To totiž znamená, že musím vstať, obliecť sa, umyť...“ posťažoval sa vtedy. Problém mu teda v tom čase zjavne robili už aj tie najzákladnejšie úkony.

Júl 2016

Okamžitú hospitalizáciu si vyžiadal ďalší hercov kolaps, ktorý sa stal začiatkom júla roku 2016. Labudu museli previezť do Univerzitnej nemocnice v bratislavskom Starom meste po tom, čo stratil vedomie na ulici pred vlastným domom v Borinke. Vracal sa práve od lekára. Následne sa objavila informácia, že herec mohol prekonať mozgovú príhodu. Tieto správy sa však nepotvrdili a vraj išlo len o kolaps kvôli teplu a zvýšenému cukru.

August 2016

Herec sa po kolapse prvýkrát objavil na verejnosti. Prišiel dať posledné zbohom kolegovi Jurajovi Slezáčkovi. 

Smrť Mariána Labudu (†73):
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Profimedia)

Herec v roku 2016 akoby nabral druhý dych. Po slovách z roku 2014, kedy tvrdil, že s herectvom skončil, svoj názor o dva roky neskôr zmenil. Objavil sa v rozprávkach Anděl Páně 2 a Zlatovláska bude mať premiéru tento rok. A cítil sa aj na ďalšie natáčanie - v jojkárskom Inkognite sa však posťažoval, že skrátka žiadne pracovné ponuky neprichádzajú.

Október 2016

No koncom októbra sa už hovorilo, že je na tom herec zdravotne horšie ako pred kolapsom. Začal mať výpadky pamäti. „Nedávno som Mariána stretla a nebol to vôbec pekný pohľad. Sťažoval sa, že zabúda omnoho viac ako pred kolapsom. Často si vraj nemôže spomenúť napríklad na mená,“ povedala vtedy českým médiám Labudova kolegyňa. 

December 2016

Herec Marián Labuda pôsobil, že je opäť pri životnej sile. Objavoval sa v spoločnosti, rozdával úsmevy.

Marián Labuda sa spolu s manželkou Vierou na krste knihy profesora Pavla Traubnera.
Zobraziť galériu (7)
Marián Labuda sa spolu s manželkou Vierou na krste knihy profesora Pavla Traubnera.  (Zdroj: Profimedia)

Rok 2017

Marián Labuda sa v marci zúčastnil premiéry filmu Masaryk.
Zobraziť galériu (7)
Marián Labuda sa v marci zúčastnil premiéry filmu Masaryk.  (Zdroj: Profimedia)

Marián Labuda na odovzdávaní cien Slnko v sieti 10. apríla 2017. Vyzeral veľmi dobre.
Zobraziť galériu (7)
Marián Labuda na odovzdávaní cien Slnko v sieti 10. apríla 2017. Vyzeral veľmi dobre.  (Zdroj: Profimedia)

Poslednýkrát sa Marián Labuda objavil na obrazovkách televízie Markíza, ktorej poskytol rozhovor pri príležitosti 25. výročia rozdelenia Česka a Slovenska.
Zobraziť galériu (7)
Poslednýkrát sa Marián Labuda objavil na obrazovkách televízie Markíza, ktorej poskytol rozhovor pri príležitosti 25. výročia rozdelenia Česka a Slovenska.  (Zdroj: TV MARKÍZA)


Prečítajte si tiež:

Viac o téme: Marán Labuda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu