Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Posledný rozhovor s Mariánom Labudom (†73): Len pár dní pred Vianocami!

Marián Labuda Zobraziť galériu (6)
Marián Labuda (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - V piatok Slovensko zasiahla smutná správa o smrti legendárneho slovenského herca Mariána Labudu (†73). Ten nečakane skolaboval pri svojom dome v Borinke a aj napriek okamžitej pomoci okoloidúceho muža a následnom príchode záchranárov, umelec po prevoze sanitkou skonal. Televízia Markíza teraz zverejnila posledný rozhovor so známym Slovákom, ktorý sa im podarilo urobiť len pár dní pred Vianocami.

Televízia umelca oslovila pri príležitosti 25. výročia rozdelenia Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky, aby povedal svoj názor a opísal svoje pocity štvrťstoročie po tomto akte. 

„Okrem toho, čo je všeobecne známe, že sa malo uskutočniť referendum, ktoré je takým čistým aktom k tomu, že percentuálne, kto by chcel rozdeliť ten štát. Ale keďže to neni, tak odteraz budete mať vy televízie, redaktori, vždy sa pýtať, namiesto toho referenda,“ začal rozprávať Labuda. 

„Ja príznávam, bez mučenia, že som si nevedel predstaviť, predstaviť, že by sme boli rozdelení. Ale teraz je to celkom dobré, lebo sa nemáme na koho vyhovárať. Ani na Čechov, Prahu, ani na Moskvu, Rusov, ale tera sme sa odhalili v plnej kráse. Všetko je na nás,“ povedal reportérovi Michalovi Hečkovi.

Tvrdil, že za všetko, čo sa v našom štáte deje, sme si sami na vine. Vraj za všetko môže naša povaha - slovenská vlastnosť závidieť. „Je to dobré, že sme teraz vyšli zo všetkých tých ochranných rúk Čechov, Rusov a sami sa vychovávame a ktovie, čo z nás za ďalších 25 rokov vyrastie,“ spytoval sa Labuda. 

A ako sme podľa neho zvládli tých prvé štvrťstoročie samotného Slovenska? „No, viete, keď je človek prinútený spoliehať sa sám na seba, tak musí zvládnuť aj horšie veci. Myslím si, že pomaličky to zvládame a zvládneme to ešte lepšie, keď si prestaneme závidieť,“ dodal na záver umelec. 


Slovenský umelecký svet v šoku: Zomrel herec Marián Labuda (†73)!


V piatok legendárny slovenský herec vo veku 73 rokov náhle skonal. Stratil vedomie, keď chcel v Borinke vyjsť autom zo svojej garáže. Napriek okamžitej pomoci okoloidúceho muža a následnému príchodu sanitky, sa však už Labudu zachrániť nepodarilo. Česť jeho pamiatke!

 

Viac o téme: Marián Labuda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu