Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mega odtučňovačka po Vianociach: Celebrity chcú chudnúť... Czoborovej drsné praktiky!

Zora Czoborová Zobraziť galériu (6)
Zora Czoborová (Zdroj: Facebook ZC)

BRATISLAVA - V týchto dňoch už asi každá žena rekapituluje, koľko sa toho na ňu počas sviatkov nalepilo. Topky.sk zisťovali, či sa rozjedli aj naše celebrity, či tiež potrebujú čo-to zhodiť. Cvičia radšej samé alebo s trénerom, či dokonca v kolektíve? Dozviete sa aj to, kto plánuje nasadiť drsný režim a kto sa chystá dostať do formy bez drastických obmedzení.

Zuzana Vačková, herečka

Mega odtučňovačka po Vianociach:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram ZV, Facebook ZV)

Ak sa mám priznať, tak čas, keď som si dávala pozor na to, čo zjem a kedy zjem, je už dávno za mnou, teraz už tomu nechávam taký voľný priebeh. Ale keďže sa snažím zdravo stravovať v podstate stále, tak si nemyslím, že sa mi podarilo cez Vianoce sa nejako veľmi prejesť, hoci som toho zemiakového šalátu s majonézou a vyprážaného kapra zjedla naozaj požehnane.

Chystám sa po sviatkoch určite prejsť na nejaký, nazvime to očistný režim. Neviem, či je to úplne so zámerom zhadzovať kilečká, ale skôr so zámerom urobiť niečo viac pre svoje zdravie.

Vždy je mi lepšie zhadzovať s pomocou trénera, lebo ja sa mám veľmi rada a potrebujem niekoho, kto bude nado mnou stáť a kto dá trošku na mňa pozor viac, ako by som vedela na seba dať pozor ja. Dobrý tréner je výborný v tom, že v podstate ani na mňa nemusí dávať pozor, lebo ma krásne motivuje. Ja keď mám motiváciu, potom idem dopredu ako taký šarkan.

V letnom období cvičím skôr sama, to behám. V jesennom a zimnom období milujem dobrú hudbu a pre mňa je taká dobrá motivácia, keď sa obzerám okolo seba a hovorím si: Tak ja už nevládzem a ostatní ešte vládzu? A čo som ja horšia? Kolektívne cvičenia mám veľmi rada, keď majú dobrého trénera, ktorý ma vie viesť tak, aby som sa tam zabavila a aby som to zvládala. Kedysi sme chodili cvičiť so Zorou Czoborovou, keď sa ešte nevenovala tomu, že by ona viedla športovcov, ale keď som mala šťastie, že ma zobrala so sebou do posilky, to bol fakt obrovský zážitok. Chystám sa s ňou ísť na týždeň na fitpobyt, chcem si to zažiť, lebo všetky kamarátky, ktoré chodia na tieto pobyty, tak sú úplne nadšené z atmosféry a ako to potom tak ľahko ide, ako sa človek ľahko nakopne a veľmi príjemne sa motivuje. Takže toto mám tento rok v pláne, asi koncom leta.

Nikdy som nemala dôvod na úplne drsný režim. Ale ja cvičenie milujem, takže veľa, veľa cvičenia je pre mňa veľa, veľa radosti. Ale ja zas aj veľmi rada jem, takže naozaj, keď sa mi stane, že mám také intenzívnejšie cvičebné obdobie, ja ho zase veľmi rada poprekladám nejakými dobrotami. Musí to mať nejakú rovnováhu. 

Erika Barkolová, moderátorka 

Mega odtučňovačka po Vianociach:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram EB)

Tento rok som sa doma veľmi prejedať nestihla, pretože som aj s dcérami krátko po Vianociach odletela do Karibiku. Ale keďže som v Mexiku, tých pokušení tu na mňa číha neúrekom.

Kilá navyše mám, priznávam to a ihneď po mojom návrate to musím a aj chcem zmeniť. Musím sa predsa zmestiť do štúdia Topstaru. (smiech)

Čaká ma prísny režim bez pečiva, sladkostí a aj alkoholu, plus cvičenie. A áno, trénera, respektíve pevnú ruku nad sebou potrebujem. 

Dagmar Dianová alias Didiana, moderátorka Fun Rádia

Mega odtučňovačka po Vianociach:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Vlado Anjel, Facebook DD)

Cez Vianoce si vždy doprajem dobroty. Ešte neboli Vianoce, že by som si nedopriala. Ja som známa tým, že sa nehanbím si naložiť koľkokoľvek. Ale na druhej strane som sa snažila ísť si zabehať aj cez Vianoce, aj keď menej. Nabehla som na bežiaci pás, keďže som Vianoce trávila v hoteli, aby som nemusela variť a potom veľa toho zjesť. Ale vrátili sme sa z hotela domov a museli sme veľa jesť. (smiech)

Určite by sa patrilo niečo zhodiť, počas tých zimných mesiacov sme čo-to nabrali, teda ja určite. A práve stískam v ruke čokoládovú guľôčku. Ale potom to nejako vykompenzujem.

Ja nezhadzujem tak nárazovo, zvyknem vydržať disciplinovaná  asi dva mesiace. Väčšinu života si doprajem, veď to jedlo ja radosť zo života. Najala som si síce trénerku, len mi skončila permanentka do toho konkrétneho fitka. Tak sa pôjdem niekam inam poobzerať zas.

Veľa cvičenia mi nerobí dobre na kĺby, takže to kombinujem s inými športmi, s golfom, tancom, behom, posilňovňou. Nič netreba preháňať a najlepšie je asi nájsť si kolektív, v ktorom sa dá odbúrať ten tuk. 

Iveta Malachovská, moderátorka 

Mega odtučňovačka po Vianociach:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Archív IM, Ján Zemiar)

Patrím k zdravým občanom tejto republiky, ktorí počas vianočných sviatkov neberú ohľad na to, či sa udržujú vo forme alebo nie a jednoducho, tradície treba dodržiavať aj v jedení. Samozrejme, že som si dopriala, ale musím povedať, že som si dopriala s takým rešpektom. Ja som taký šťastný človek, ktorý nemá rád sladké, ale snažila som sa to vyrovnať – keď si niekto dal sladké, ja som si dala tanier kapustnice, aby sme jednoducho spolu zajedali.

Musím povedať, že mám minimálne kilo a pol navyše, ale nevážim sa, tak netuším presne, ale trošičku cítim – ak som doteraz úplne s ľahkosťou zapínala gombík, tak teraz to tak nie je. Ale už som nasadila oživovaciu a ozdravovaciu tému, to jest menej jesť.

Ja cvičím stále, takže mne sa život nemení, ja som aj počas Vianoc doma bicyklovala. Ja si tých sto brušákov trikrát do týždňa, ak nie štyrikrát spravím. Len proste počas sviatkov to bolo, poviem otvorene, len dvakrát do týždňa. Dopriala som si to sladké, príjemné leňošenie.

Ja milujem trénovať napríklad so Zorou Czoborovou, pretože ona je presne ten človek, ktorý namotivuje... Ak ste si mysleli, že neviete cvičiť, alebo nechcete cvičiť, že vaše telo nevie cvičiť, tak choďte na stretnutie so Zorou Czoborovu a zistíte, že vaše telo vie úplne všetko. Ja sa viem namotivovať aj sama, ja mam výbornú muziku v telefóne, ktorú mám stále na ušiach a vďaka nej si stále dobre zacvičím. Ale sú ľudia, ktorí potrebujú niekoho, aby ich hecoval, pochválil atď.

Nie som veľkým zástancom diét, dôležitý je ten pomer medzi príjmom a výdajom. Ak zjete za deň štyri dobré ťažké jedlá, tak na druhý deň si dajte dve a radšej si pobicyklujte trochu viac. Každý sme samozrejme iný, ale u mňa to funguje, ak jeden – dva dni jem striedmo, všetko sa bez problémov vráti k parametrom, aké boli predtým. Keď sme včera večer vypili s manželom fľašu vína, lebo sme mali krásny večer, tak viem, že minimálne do nedele fľašu vína nevypijem, lebo si to jednoducho treba odoprieť.

Ja som celý život chodila na kolektívne cvičenie, cvičila som aerobik, trvalo to minimálne 20 rokov. Ja som strašne za, lebo my ženy sa vieme nadchnúť, vieme sa motivovať, vieme sa v dobrom slova zmysle nasrdiť, že prečo tej oproti to ide lepšie ako mne a prečo hento a tamto. Takže ja to strašne schvaľujem a veľmi držím babám palce, ktoré sa pustia do cvičenia kdekoľvek, s kýmkoľvek a akokoľvek. 

Zora Czoborová, cvičiteľka

Mega odtučňovačka po Vianociach:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook ZC)

Áno, ja si vždy cez Vianoce doprajem. Hlavne, keď som na Slovensku, teším sa z maminej rybacej polievky, majonézového šalátu a všetkých koláčov plným priehrštím. Na Vianoce si ešte o jedenástej dávam tretí chod, na prvý sviatok vianočný je kapustnica a tak ďalej. 

Je pre mňa bežné, že cez sviatky idú aj 4 kg hore, ale 2. 1. zapínam perpetuum mobile. Makačka vo fitku a prísna diétka, až pokiaľ sa nedostanem naspäť na svoje optimum a necítim sa fit. 

czoborová jedlo thajsko
Nuž, Zora má výhodu v tom, že čo-to doformuje aj popri svojich klientkach, napríklad aj na tradičnom povianočnom odtučňovacom fitbobyte v polovici januára. Ak by sa však k nej chceli pridať aj zvyšné celebrity, musia rátať s poriadne drsným režimom.

Zora je totiž totálne nekompromisná. Ako sme sa dozvedeli do nášho zdroja, štvorfázovým cvičením a prísnou redukčnou stravou Czoborovej prísne podmienky nekončia. Zachádza dokonca tak ďaleko, že v luxusom hoteli, kde sa tieto špeciálne pobyty konajú, klientkam vyprázdňuje chladničky! Takže žiadne podvádzanie s keksíkmi a sladenými malinovkami, ani žiadne zobkanie orieškov po úmornom tréningu. Necháva im na izbách len čistú vodu. No niektoré z nás ale asi práve takýto bič nad sebou potrebujú... 

Viac o téme: Erika BarkolováZora CzoborováZuzana VačkováIveta MalachovskáDagmar Dianová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu