Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

MEGA škandál, aký šoubiznis ešte nezažil: Je v tom aj Gott!

Karel Gott Zobraziť galériu (6)
Karel Gott (Zdroj: TASR)

PRAHA – Toto nik nečakal! V týchto dňoch českým šoubiznisom otriasa škandál, aký ešte speváci nezažili. V hudobnej ankete Český slávik 2017 došlo vraj k manipulácii s hlasmi u kapely Ortel a speváka Tomáša Ortela (41). Kvôli tomuto faktu ocenenie vrátili už dvaja interpreti – skupina Kabát a spevák Michal David (57). Nie sú však jediní. Rovnaký krok zvažoval aj niekoľkonásobný Zlatý slávik Karel Gott (78). Teraz je už jasné, čo urobí. Odovzdá tohtoročného Zlatého slávika?

Česká spevácka súťaž sa otriasa v základoch. Po tom, čo organizátori Slávika odobrali hlasy kapele Ortel, sa kapela Kabát rozhodla ocenenie za skupinu roka vrátiť. To však ani zďaleka nie je všetko. Ceny sa za druhé miesto v kategórii spevák vzdal aj Michal David, ktorého mal predbehnúť  počtom hlasov práve spevák Tomáš Ortel. Dokonca nad rovnakým krokom uvažoval aj niekoľkonásobný Zlatý slávik Karel Gott.

„S pánom Těšínským som dnes hovoril, celú situáciu mi vysvetlil a ubezpečil ma, že v kategórii Spevák som zvíťazil bez pochyby,“ uviedol v stredu večer Gott vo svojom vyhlásení pre český Blesk.

„Jeho vysvetlenie je pre mňa dostačujúce a upokojujúce, preto nemám jediný dôvod premýšľať nad vrátením ocenenia, ktoré som vďaka hlasom mojich priaznivcov získal. Som rád, že pán Těšínský všetko uviedol verejne na pravú mieru,“ doplnil Karel prostredníctvom svojej tlačovej hovorkyne Anety Stozovej. Umelec už dopredu avizoval, že chce najskôr všetko osobne prebrať práve s riaditeľom agentúry Jaroslavom Těšínským.

K odovzdaniu nemá ani dôvod, keďže aj tento rok obhájil svoje prvenstvo, čo dokázali aj výsledky hlasovanie pred úpravou usporiadateľskej agentúry. Podľa nich získal 40 529 bodov, na čo nestačilo ani 30 086 hlasov Tomáša Ortela. Tie nakoniec Těšínský neuznal kvôli údajnému porušeniu fair play zo strany fanúšikov, ktorí na sociálnej sieti nabádali iných k tomu, akým spôsobom majú hlasovať a ovplyvniť tak výsledky v prospech Ortela.

Chybu v hlasovaní uznal aj samotný spevák Ortel, ktorý tvrdí, že ich mal o tejto skutočnosti usporiadateľ informovať. Dokonca priznal, že o strieborného slávika, ktorý by mu patril podľa pôvodných výsledkov, nestojí. Pritom Michal David ocenenie v stredu vrátil. Ortel si neprevzal ani bronzového, ktorého dostal oficiálne.

Viac o téme: Karel GottČeský slávik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu