Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rakovina mu vzala kamaráta, teraz prosí o pomoc: Juraj Bača vyzýva Slovákov, aby sa prebrali!

Juraj Bača Zobraziť galériu (6)
Juraj Bača (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Tak ten má naozaj srdce na správnom mieste! Juraj Bača (29), ktorý aktuálne hviezdi v markizáckom Rexovi, nie je len šikovný herec či sľubný moderátor, ale najmä dobrý človek. V sobotu divákov sprevádzal na charitatívnej Noci nádejí, ktorá bola venovaná deťom bojujúcim s onkologickým ochorením. On sám má k tejto ťažkej téme blízko, keďže mu zákerná choroba pred rokmi zobrala kamaráta. Sympatický fešák teraz vyzýva Slovákov, aby sa konečne zdvihli a ponúkli pomoc tým, ktorí to potrebujú.

Juraj Bača sa na charitatívnej Noci nádejí, ktorá bola venovaná deťom s onkologickým ochorením, predstavil v úlohe moderátora. Počas natáčania prezradil, že pred rokmi mu zákerná choroba zobrala kamaráta... Herec sa preto rozhodol vyzvať Slovákov, aby sa jednoduchým spôsobom zaregistrovali do registra darcov kostnej drene, v ktorom sa nachádza stále málo ľudí a v budúcnosti tak možno pomohli tým, ktorí to najviac potrebujú.

Juraj priznáva, že ani on sám spočiatku nevedel, ako jednoducho sa dá onkologickým pacientom pomôcť a dať im tak možnosť záchrany života. „Priznám sa, že ja som vôbec nevedel, že je takáto možnosť. Tú kampaň so slinami som nejako nezachytil, no tým, že teraz som sa o tom dozvedel a je mi to naozaj blízke... Ja som aj navštívil detskú onkológiu na Kramároch, lebo som chcel vedieť, o čom budeme hovoriť, keď už som to mal moderovať. A naozaj si myslím, že toto je najmenej, čo pre nich môžeme urobiť – zaregistrovať sa a takou malou štipkou zo seba pomôcť,” odkazuje Juraj Slovákom. 

Ak vás zaujíma, ako vyzerá priebeh darovania kostnej drene a ako Juraj zvládol svoju moderátorskú premiéru, pozrite si nasledujúce video. 

Džuraj Bača

Viac o téme: Kvapka nádejeNoc nádejíJuraj Bača
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu