Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Markizáčka Kövešová na stope ODPORNÉMU biznisu: Psy zomierajú v obrovských bolestiach!

Kristína Kövešová Zobraziť galériu (7)
Kristína Kövešová (Zdroj: TV MARKÍZA)

ŠAĽA - Po prípade falošných žobrákov a zlodejskej mafie sa Kristína Kövešová (34) zamerala na ďalší problém, ktorý momentálne sužuje Slovákov. Aktuálne ide o skutočne citlivú a ohavnú záležitosť, ktorá k slzám doženie nielen milovníkov zvierat. V okolí Šale totiž mizne čoraz viac psov a existuje opodstatnené podozrenie, že stratení štvornohí miláčikovia končia na psích zápasoch, kde zomierajú ako "predkrm" na tréningoch či neskôr priamo počas brutálneho boja. Akčná brunetka si preto posvietila na Mikuláša E. z obce Neded, ktorý si pravidelne osvojuje nechcených psov. Tí však po krátkej dobe od "chovateľa" miznú nevedno kam.

Celá situácia sa prevalila v čase, keď istý Juraj začal prostredníctvom sociálnych sietí a médií pátrať po svojom psovi, ktorého bol z rodinných dôvodov nútený opustiť. Daroval ho práve Mikulášovi. „Volal mi, že má obrovskú záhradu, že má podobnú fotku,“ povedal Juraj v markizáckom Reflexe. Psa však pravidelne kontroloval a chcel ho vidieť aj osobne. Tam však nastal problém. „Naťahoval ma, stále hovoril niečo iné, začal som byť nervózny. A vtedy mi povedal, že pes utiekol,“ povedal Kristíne nešťastný majiteľ.

Mikuláš si však neosvojil len Jurajovho psa. Postupne sa do Markízy začalo ozývať čoraz viac ľudí, ktorí majú s mužom z Nededa rovnakú skúsenosť. Medzi nimi aj Zuzana, ktorá prevádzkuje občianske združenie za účelom hľadania nového domova pre nechcených psíkov. „Pán Mikuláš z Nededu sa ozval na Charlieho, že by si ho rád adoptoval. Všetko bolo v poriadku,“ povedala Zuzana, ktorá zažila rovnaký scenár. Muž sa prestal ozývať.

Psa, ktorého mal Mikuláš od Zuzany, vraj daroval ďalej.
Zobraziť galériu (7)
Psa, ktorého mal Mikuláš od Zuzany, vraj daroval ďalej.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Medzitým sa k Jurajovi dostali otrasné správy. „Konečne som dostal nejakú správu. Že pes u nich nebol už na druhý deň. Že ho predal za 50 €, teoreticky ho mohol predať na zápasy,“ vyslovil slová, z ktorých naskakujú zimomriavky. Tieto informácie mu neskôr potvrdila aj Zuzana. „Nejaký človek bol na tých zápasoch a odfotil si toho Jurajoveho psa, že mu nevydržal ani kolo. Takže reálne sa to deje, len všetci nad tým zatvárajú oči, lebo sa boja,“ šokovala majiteľka občianskeho združenia.

Jej slová dosvedčuje aj inšpektorka Slobody zvierat. „Existujú psy, ktoré idú priamo do tých zápasov a sú tu aj zvieratá, ktoré sú určené na tréning. A tých majitelia tých svojich zabijakov vykupujú a na nich trénujú svoje zvieratá,“ povedala pre markizácky Reflex Romana Březinová. Kristína sa teda vybrala za samotným Mikulášom. Kým Jurajov pes podľa neho utiekol, toho Zuzaninho vraj daroval, lebo bol agresívny. Keď sa však obe ženy zaujímali, prečo jej ho nevrátil, tvrdil, že na ňu stratil kontakt. 

Inšpektorka Slobody zvierat Romana Březinová tvrdí, že okrem psov, ktoré sú určené priamo na zápasy, sú aj takzvané tréningové psy, na ktorých majitelia svoje zvieratá trénujú.
Zobraziť galériu (7)
Inšpektorka Slobody zvierat Romana Březinová tvrdí, že okrem psov, ktoré sú určené priamo na zápasy, sú aj takzvané tréningové psy, na ktorých majitelia svoje zvieratá trénujú.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

 „Prečo si mi nenapísal na Facebooku? Veď tam ma máš v priateľoch,” pýtala sa muža, ktorý nenachádzal žiadnu logickú odpoveď a dokola opakoval samé nezmysly o stratenom telefónnom čísle. Na Mikulášovom pozemku sa v tom čase nachádzali ďalšie tri psy, ktoré Kristína so Zuzanou zachránili a z Nededu ich odviezli do nových rodín. 

„Dopadli by veľmi zle,” zhodnotila blondínka, ktorá bulteriérov Nededčanovi odobrala. Týmto sa však príbeh rozhodne nekončí. Do redakcie Markízy sa ozýva čoraz viac ľudí, ktorým zmizli psy alebo majú rovnaké skúsnosti so samotným Mikulášom. Ten však všetky obvinenia popiera a hoci ho polícia preverovala, neobjavila nič, čo by naznačovalo, že koná protiprávne. 

Kristína Kövešová a Zuzana, ktorá prevádzkuje občianske združenie za účelom hľadania nového domova pre nechcených psíkov, od Mikuláša zobrali fenku a dve šteniatka.
Zobraziť galériu (7)
Kristína Kövešová a Zuzana, ktorá prevádzkuje občianske združenie za účelom hľadania nového domova pre nechcených psíkov, od Mikuláša zobrali fenku a dve šteniatka.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Kristína varuje Slovákov, aby si dobre rozmysleli, komu psa predajú či darujú. „Podľa mojich informácií sú psie zápasy na Slovensku už roky krutou realitou a dejú sa aj teraz. Na zápasoch sa zarábajú tisíce eur a nevinné zvieratá zomierajú. Preto prosím ľudí, aby dávali pozor, nakoľko existujú ľudia, ktorí psov vykupujú cez inzeráty a predávajú ich ďalej - buď ako tréningové alebo do ringu. Je teda jasné, že je to dobre organizovaný biznis a mimoriadne utajovaný jeho členmi,“ povedala nám odvážna brunetka, ktorá sa teda opäť zaplietla do poriadne nebezpečného prípadu.

Práve bezmocnosť nemých tvárí ju však v tomto prípade ženie vpred ešte viac. „Uvedomujem si riziko, no ako novinárka musím odhaľovať zlo a ako človek chcem pomáhať. Robím to, čo cítim, že je správne. Je to moja voľba. Ja osobne mám doma argentínsku dogu a dvoch ďalších psíkov, čo sme zachránili. Pohľad na ľudské zlo a krutosť, ktorá sa deje okolo nás, ma vždy raní. Keď sa ubližuje nevinným, deťom či nemým tváram, ktoré za nič nemôžu, je o to ťažšie. Som rada, že sme zachránili aspoň troch psov, no viem, že sú ich stovky, ktoré sú zneužívané na zápasy... O to viac dúfam, že sa nám podarí zistiť viac,“ uzavrela pre Topky.sk Kristína.

Ak máte akékoľvek informácie o praktikách muža z obce Neded, pofidérnych chovateľoch či psích zápasoch, neváhajte kontaktovať našu redakciu či samotnú Kristínu. 

Viac o téme: ReflexKristína Kövešová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu