Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Triumfálny návrat Rómea a Júlie: Diváci šaleli, Ďurovčík v slzách!

Ján Ďurovčík Zobraziť galériu (7)
Ján Ďurovčík (Zdroj: Martin Bublavý )

BRATISLAVA - Pred pár dňami sa na divadelné dosky po viac než roku vrátil legendárny muzikál Rómeo a Júlia. Jeho režisér Ján Ďurovčík (46) sa však okrem dokonalého spracovania, tanečných výkonov, dych vyrážajúcich scén a skvelých spevákov môže pochváliť ešte jedným triumfom. Po materskej dovolenke na javisko opäť dostal fenomenálnu Nelu Pociskovú (27), ktorá si zahrala hlavnú úlohu krásnej Júlie. A diváci šaleli.

Hoci aktuálne opäť tehotná Nela občas vystupovala aj počas materskej dovolenky so synčekom Hektorom, v hlavnej úlohe sa teraz objavila po prvýkrát a niekoľkokrát bez najmenšieho kompromisu postavila na nohy celú sálu. „Tam nie je o čom. Ona sa vrátila už v Jesus Christ Superstar v úlohe Márie Magdalény, aj keď tam to nestojí na nej. Tam niet čo dodať, to sú naozaj ľudia európskeho formátu. A nielen ona, je to 5 – 6 ľudí, ktorí sú naozaj úplne iná kategória,“ povedal nám Ján počas jednej z dvoch oprašovačiek.

Ďurovčík - Romeo a Julia

Ďurovčík však evidentne stavil na správnych ľudí. Hoci mali herci s ikonickým muzikálom pauzu vyše roka, za dva dni dokázali celé predstavenie opäť nacvičiť. „Keďže sme tomu vtedy, keď sme to pôvodne naštudovali, venovali veľké úsilie a asi sme to dobre nachystali, dnes som normálne až dojatý. Išlo to ako predstavenie. Bolo treba niečo sem-tam pripomenúť, porozprávať sa, ale inak boli úžasne nachystaní. Hlavne tu spieva úplný TOP. V týchto mojich inscenáciách si dávam pozor, aby tam boli ľudia, ktorí to zvládajú bez kompromisov,“ netajil prísne podmienky i svoju konečnú spokojnosť s hercami režisér, ktorý priznal, že ich bravúrne výkony ho dokázali bez problémov rozplakať. 

Romeo a Julia Lubit
A nebol jediný. Počas niekoľkonásobnej burácajúcej standing ovation, ktorá trvala dlhé minúty, sa v sále našiel málokto, komu počas predstavenia neušla slza či nenaskočili zimomriavky. „Toto je absolútny výkvet interpretačnej kvality, ktorý na Slovensku máme a ktorý by som bez akejkoľvek hanby a zdržanlivosti vedel postaviť na broadwayské pódiá,” vyjadril sa Ďurovčík na margo svojho obsadenia, kde okrem Nely nechýbal ani Patrik Vyskočil, Katka Hasprová, Mirka Partlová, Ján Slezák, Róbert Halák, Lukáš Pišta či speváčka Lenka Lera Rakárová. „Keď už na to diváci nepôjdu kvôli réžii, príbehu, tak kvôli tomu, čo tí ľudia na javisku predvádzajú. Sú úžasní,” uzavrel režisér. 

Viac o téme: Nela PociskováRómeo a JúliaJán Ďurovčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu