Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Náročné chvíle slovenských hercov: Išlo im o veľa... Napätie sa dalo krájať!

Slovenskí herci sa nedávno zúčastnili konkurzu do pripravovaného muzikálu Bedári. Zobraziť galériu (12)
Slovenskí herci sa nedávno zúčastnili konkurzu do pripravovaného muzikálu Bedári. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Pred pár dňami sa v Bratislave konal konkurz na svetovo známy muzikál Bedári. Hrať v takomto počine je snom azda každého muzikálového herca. Niet preto divu, že umelci mali pred vystúpením pred porotou rešpekt a napätie sa v priestoroch divadla dalo doslova krájať. My sme boli pri tom!

Bedári - kasting

Pred pár dňami bola v bratislavskom Starom Meste obrovská koncentrácia muzikálových hercov. Tí totiž prišli na konkurz do svetovo známeho diela Bedári. Zahrať si v takomto fenomenálnom predstavení je snom azda každého umelca, ktorý má čo-to dočinenia s muzikálmi. Niet preto divu, že sa na kastingu objavili aj také zvučné mená, ako je napríklad Sisa Sklovská.

My sme si pri tejto príležitosti posvietili na to, ako taký konkurz v divadle prebieha. Strávili sme s hercami niekoľko hodín a spolu s nimi prežívali atmosféru plnú napätia, skúšania a neistoty pred vystúpením. Zaujímalo nás, aké pocity majú známi herci pred svojou veľkou chvíľou na scéne pred svetovo uznávanou režisérkou Mariou Zamorou, ktorá na Slovensko zavítala len preto, aby osobne dohliadla na výber účinkujúcich. 

„Každý jeden konkurz je stres, lebo človek ide s kožou na trh, aj keď, priznám sa, že som to prežíval horšie kedysi a tým, že sa toho deje strašne veľa, tak v tom človek až tak nie je. Ale je to vždy stres a najhoršie je to, keď sa človek postaví pred to svetlo, pred ten reflektor a že poď, tak vtedy je ten moment, kedy úplne stuhnú nohy a človek už vie, že je zle-nedobre alebo to teda pôjde,“ prezradil nám Juraj Bača. 

Naopak, Dominika Richterová bola počas čakania na svoje vystúpenie pokojná, no dobre si uvedomovala, že „to najhoršie“ ešte len príde. „Zatiaľ som celkom pokojná, ale myslím si, že príde taký ten stres, lebo ja som dosť veľký stresman a dosť sa tých vecí bojím, keďže vždy chcem podať ten najlepší výkon a predsa to nie je také jednoduché sa postaviť na javisko a ukázať, čo vieš, keď niekedy nevieš...“ povedala so smiechom herečka. 

Ako to na konkurze vyzeralo, o aké úlohy sa herci uchádzali a čo na chvíle pred a po vystúpení hovorili ďalší známi umelci, si môžete pozrieť vo videu vyššie!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu