Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zomrel len deň pred narodeninami: Smrť milenky i tajomná manželka Brzobohatého...

Radek Brzobohatý Zobraziť galériu (13)
Radek Brzobohatý

PRAHA - Toto ste o ňom zrejme nevedeli! Od smrti herca Radoslava Brzobohatého (†79) ubehlo včera 6 rokov. Dnes by oslavoval 86. narodeniny. Slabosť pre zosnulého umelca malo veľa žien, no na jeho život však mali vplyv len niekoľké. Z nich sú najznámejšie jeho druhá manželka Jiřina Bohdalová a posledná manželka Hana Gregorová. Najväčším tajomstvom boli opradené dve ženy - jeho prvá láska a prvá manželka.

Toto sú jeho 4 osudové ženy! Všetky jeho manželky boli herečkami. Poslednou ženou herca Radoslava Brzbobohatého bola Hana Gregorová, s ktorou sa zoznámil  v roku 1981 pri natáčaní filmu Noční jazdci vo Vysokých Tatrách. Slovenská herečka mu natoľko učarovala, že kvôli nej opustil predchádzajúcu ženu Jiřinu Bohdalovú. Po troch rokoch známosti sa Hane a Radkovi narodil jediný syn Ondřej. Gregorová však má ešte dcéru Rolu zo vzťahu s istým Jordáncom, ktorú si Radek adoptoval a dal jej svoje priezvisko.

Radoslav Brzobohatý a jeho posledná tretia manželka Hana Gregorová.
Zobraziť galériu (13)
Radoslav Brzobohatý a jeho posledná tretia manželka Hana Gregorová.

Pred Hanou bol Brzobohatý ženatý už so spomínanou Jiřinou Bodalovou. Zoznámili sa v roku 1964 pri natáčaní filmu Hvězda zvaná Pelyněk a v 70. rokoch boli najslávnejším hereckým párom. Deti spolu nemali. Jiřina mala z predchádzajúceho vzťahu dcéru Simonu a Radek mal tiež z prvého manželstva dcéru Radanu. Po rozchode s Radkom sa Jiřina už nikdy nevydala.

Jeho druhou ženou bola herečka Jiřina Bohdalová.
Zobraziť galériu (13)
Jeho druhou ženou bola herečka Jiřina Bohdalová.

Najväčším tajomstvom hercovo života bola zrejme jeho mladosť, o ktorej mnohí takmer nič netušia. Jeho prvou ženou bola Jarmila Kolářová (83), ktorá bola jeho študentskou láskou a neskôr sa stala tiež herečkou. Vo filme si zahrala iba raz, a to v komédii Jak se krade milion z roku 1967. Keď sa brali, mali iba dvadsať rokov. Zoznámili sa v Prahe na DAMU, kde študovali herectvo. Po škole však dostali angažmán každý v inom meste.

Jeho prvou ženou bola Jarmila Kolářová .
Zobraziť galériu (13)
Jeho prvou ženou bola Jarmila Kolářová .

 „Keď on bol v Olomouci, ja som bola v Jihlavě. On si ma poistil tým, že ma priviedol do iného stavu,“ priznala pred rokmi pre český Blesk Kolářová, ktorá v roku 1961 porodila dcéru Radanu. Hoci sa vtedy presťahovali spoločne do Příbramu, ich vzťah sa nakoniec rozpadol kvôli práci. Radek dostal o rok neskôr prácu v Prahe a nastalo opäť odlúčenie. Po čase to ich vzťah neuniesol. Žili spolu 10 rokov, do tridsiatky, potom Jarmila požiadala o rozvod. Dnes žije v dome dôchodcov v Příbrame a teší sa z vnuka Josefa.

Pred ňou však bol Brzobohatý zamilovaný ešte do jednej ženy, o ktorej sa vie naozaj málo. Bola to jeho prvá láska - Svaťa Macháčková. Vzťah to bol vraj platonický, ale veľmi silný. Bola veľmi krásna, no napriek tomu nešťastná. Dokonca si siahla na život, čo Radka dlho trápilo. Vraj v osudný deň prišla za Radkovou mamou sa posťažovať. Mala partnerské problémy a chcela hovoriť s Brzhobohatým, žiaľ on nebol doma a už ju nezastihol. Osud to totiž zariadil inak.

Viac o téme: Radek Brzobohatý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu