Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Juraj Bača o ťažkých začiatkoch v slovenskom Rexovi: Bolo to ako facka!

Juraj Bača Zobraziť galériu (4)
Juraj Bača (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Včera sa markizácki diváci dočkali prvej série populárneho Komisára Rexa. Hlavnú úlohu sympatického vyšetrovateľa v obľúbenom seriáli hrá fešák Juraj Bača (29), ktorý bol doteraz fanúšikom známy najmä z divadla či Búrlivého vína. My sme usmievavého herca stretli na mediálnej premiére, kde nám porozprával o náročných začiatkoch nakrúcania a prezradil nám aj pár pikošiek zo zákulisia.

Medzi prítomnými divákmi zožala pilotná časť Rexa obrovský úspech. Premiéru okrem účinkujúcich hercov pozorne sledoval aj samotný Juraj, pre ktorého ide doposiaľ o jeho najväčšiu rolu. Zaujímalo nás preto, ako hodnotí seriál po tom, ako mal možnosť pozrieť si finálnu verziu úvodnej epizódy či ako sa mu spolupracovalo s talentovaným štvornohým komisárom, ktorého si diváci rozhodne zamilujú.

Juraj Bača Rex

Juraj, aké sú tvoje prvé pocity po premiére?

„Videl som to prvýkrát, schválne som si to nechcel pozrieť, aby to náhodou nejako neovplyvňovalo moju prácu. Mám také zmiešané pocity, lebo viem, koľko práce za tým všetkým je a tí strihači, zvukári, skrátka všetci tí, ktorí na tom pracovali, spravili podľa mňa neskutočný kus roboty a mne sa ten prvý diel veľmi páčil."

Ako si spokojný so svojím výkonom? Boli chvíle, keď si si povedal, že niečo mohlo byť lepšie alebo naopak, že sa ti niečo veľmi páčilo?

„Určite, ale skôr ma veľmi zaujímalo, ako to bude nakoniec fungovať so psíkom. Pre mňa je alfou a omegou tohto seriálu popri všetkých kriminálnych zápletkách práve vzťah s ním. To je pre mňa to dôležité a myslím, že to fungovalo. Tie ostatné veci si musím pozrieť ešte raz, ale mne sa najviac páčilo to, čo sme robili s ním, že sme sa naozaj skamarátili aj v súkromí a aj pred kamerami. Mali sme tam krásne momenty a aj sa to tam dostalo."

Juraj Bača a predstaviteľ Rexa si vytvorili krásny vzťah.
Zobraziť galériu (4)
Juraj Bača a predstaviteľ Rexa si vytvorili krásny vzťah.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Lukáš Latinák prezradil, že psík si ho zafixoval ako figuranta a postaral sa tak o niekoľko vtipných momentov. Zažil si s ním aj ty niečo podobné?

„So mnou ani veľmi nie. Totiž ja som s ním mal omnoho viac tréningu ako napríklad Luky a ostatní. Stretával som sa s ním ešte predtým, než sme začali točiť a dával som si pozor, čo môžem robiť alebo nie. Raz sme mali dialóg v bare, kde ho mám hladkať a v polovici prestať. Ja som teda prestal a on ma začal pobiedzať, aby som pokračoval, tak som ho musel hladkať ďalej (smiech). Vypýtal si to. Takéto milé veci sa tam dejú. Naozaj sme si veľmi sadli a aj producenti, trénerky a celý štáb ocenili, že to medzi nami zafungovalo. Lebo to sa stať nemusí. Je to zvieratko, čo vie veci vycítiť, čo znamená, že tá chémia tam prebehnúť nemusela. Nemuseli sme sa skamarátiť. Chvalabohu sa to ale stalo."

Prečo by sa podľa teba mali ľudia na Rexa v televízii pozrieť?

„Je to na ich osobnom rozhodnutí, ale ja by som si ho pozrel už kvôli tomu, že medzi tým psíkom a mnou aj v súkromí vznikol nejaký vzťah. Našiel som si v ňom môjho Nikiho, ktorý nám pre pár rokmi zomrel. A každý, kto má doma psíka alebo zažil takúto nejakú stratu, si tam určite to svoje nájde. Prečo všetci máme psov, prečo k nim máme vzťah, aký máme. Ja som to tam našiel a pevne verím, že to nájdu aj diváci pred televíznymi obrazovkami. "

Ak vás zaujímajú vtipné momenty z nakrúcania, ako si sympatický Juraj sadol s hereckými kolegami či prečo sa na začiatku cítil, akoby dostal facku, pozrite si náš video rozhovor vyššie. 

Viac o téme: RexJuraj Bača
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu