Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Posledné vystúpenie Majstra N: Išiel naplno, pomoc odmietal!

Majster N alias Jozef Nodžák Zobraziť galériu (13)
Majster N alias Jozef Nodžák (Zdroj: Temné kecy)

BRATISLAVA - Majster N je nezabudnuteľnou postavou pre mnohých, ktorí vyrastali na jeho televíznych reláciách. No v poslednom čase sa nevenoval len deťom, ale získal si aj dospelých divákov účinkovaním v šou Temné kecy. Posledné vystúpenie absolvoval v máji a bol plný energie. Išiel naplno a nikomu neprezradil, že bojuje s ťažkou chorobou.

Majster N bol takzvaným detským kráľom. Deťom sa venoval dlhé roky v televízii a v posledných rokoch aj na mnohých akciách venovaných práve najmenším. 

Pred časom sa však Ivo Ladižinský rozhodol prizvať ho do šou Temné kecy, ktorá je určená dospelým s trošku drsnejším zmyslom pre humor. „Robili sme spolu asi dva roky. Raz som si uvedomil, že ako sa my bavíme s divákmi dospelými, tak on nakladá tým deťom, hoci v televízii bol samozrejme obmedzený istým spôsobom. On týmto predbehol dobu,” povedal nám Ivo. 

Ako prezradil, potešilo ho, že Majstra N pripomenuli tým starším, ktorí na ňom vyrastali a všimli si ho aj tí mladší. Posledné vystúpenie s nimi nezabudnuteľný Nodžák absolvoval v máji. „On bol motorová myš, mal hrozne veľa energie. Vždy som mu hovoril: Maestro, 10 minút. A po 20-tich som ho ťahal z pódia za golier,” zaspomínal s úsmevom Ladižinský. 

Posledný stand-up Majstra N trval 23 minút. Tak dlho bavil divákov, hoci bojoval s ťažkou chorobou. No nič na sebe nedal znať. Iba sa po svojom vstupe vypýtal domov s tým, že je trochu unavený a na záverečnú klaňačku teda nezostane. 

Ďalšie vystúpenie mal absolvovať v júni. No ospravedlnil sa, necítil sa dobre. „My starí ľudia a to teplo... to mi nerobí dobre, dám si pauzu. Som v pohode, to je len z tepla, hovoril mi,” prezradil nám Ladižinský. Ten Jozefovi Nodžákovi ponúkol svoju pomoc, zisťoval, či Majster N niečo nepotrebuje, no ten evidentne nechcel nikoho zaťažovať svojimi problémami. 

A dnes už, bohužiaľ, nie je medzi nami. Práve dnes poobede má na Orave pohreb. A symbolicky sa dnes konajú aj Temné kecy na pláži Košariská. Je teda pochopiteľné že budú venované práve jemu. Ako sme sa dozvedeli, Fučo vie Majstra N hodnoverne napodobniť, a tak úvod šou bude patriť jemu. 

„Bolo to super a škoda, že tak krátko.”

Ivo Ladižinský o účinkovaní Majstra N v šou Temné kecy

Fotografie z posledného vystúpenia Majstra N nájdete v našej GALÉRII»

Galéria: Posledné vystúpenie Majstra N: Išiel naplno, pomoc odmietal!

Viac o téme: Majster NJozef Nodžák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu