Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Koncert Cigánskych diablov ohrozila búrka: Všetko lietalo, popadali mikrofóny... Fanúšikovia museli čakať!

Cigánski diabli nedeľným koncertom oslávili svoje 10. výročie. Zobraziť galériu (33)
Cigánski diabli nedeľným koncertom oslávili svoje 10. výročie. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Nedeľný večer patril 10. výročiu Cigánskych diablov. Pri tejto príležitosti hudobníci zorganizovali veľkolepý koncert na Bratislavskom hrade. Ten však ešte pred jeho začiatkom ohrozilo zlé počasie - nad mestom sa totiž prehnala búrka. Všetko lietalo, na pódiu popadali mikrofóny... Koncert sa preto posunul o hodinu. Ale napokon si fanúšikovia vychutnali kvalitný kultúrny program!

Cigánski diabli oslavovali 10. narodeniny

Fanúšikovia Cigánskych diablov si v nedeľu večer prišli na svoje. Na Bratislavskom hrade sa totiž konal koncert, ktorý doposiaľ nemal obdobu - hudobníci totiž oslavovali svoje 10. výročie, a preto si na vystúpenie v historickom prostredí prizvali českú speváčku Luciu Bílú a speváka Roba Grigorova. 

Veľkolepý kultúrny zážitok bol však krátko pred začiatkom ohrozený. Nad hlavným mestom sa totiž prehnala búrka a organizátorom poriadne skomplikovala situáciu. Všetko na pódiu lietalo, popadali mikrofóny... Hudobníci dokonca nemohli absolvovať pred vystúpením skúšku. 

„Áno, na začiatku nás trochu postrašilo počasie, pretože nám to tam celé vietor zdvihol, vlastne tie plasty, a popadali nám mikrofóny a všetko, tak sme museli prerušiť zvukovú skúšku, ale naše modlitby boli vyslyšané a nakoniec sa to ukľudnilo. Takže koncert sa iba posunul o hodinu a všetko dobre dopadlo,“ povedala nám Silvia Šarköziová. 

Zaujímalo nás preto, aká nálada vládla v tých chvíľach medzi Cigánskymi diablami. „Boli sme takí trochu napätí, že ako to celé teraz dopadne, ako to bude, lebo sme museli všetky tie stoličky (pre divákov, pozn. red.), ktoré boli už rozložené, zas poskladať, aby nezmokli, keby prišla nejaká veľká búrka, a našťastie už potom bolo všetko dobré. Verili sme, že to bude dobré a ten koncert bol úplne fantastický,“ zhodnotila umelkyňa. 

Hudobníci tvoria zoskupenie Cigánski diabli už 10 rokov, spolu však hrajú oveľa dlhšie a stretávajú sa aj v súkromí. Nedalo nám preto sa neopýtať, či medzi nimi nevládne občas ponorková choroba. „Nie. Toto je asi výhoda, že sme sa stretli vlastne taká tá dobrá konštelácia ľudí, že my si vieme povedať do očí, aké máme výhrady, či už ohľadom práce, všetko si povieme na pľaci a potom sa všetci ďalej kamarátime. Takže žiadne problémy medzi sebou nemávame,“ dodala Silvia. 

Ako to vyzeralo na nedeľnom koncerte Cigánskych diablov, si môžete pozrieť v našej GALÉRII a vo videu vyššie!

Galéria: Koncert Cigánskych diablov ohrozila búrka: Všetko lietalo, popadali mikrofóny... Fanúšikovia si museli počkať!

Viac o téme: Cigánski diabli
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu