Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Slovenská speváčka TOTO z duše nenávidí: Najradšej by sa zašila do jaskyne!

Lucia Šoralová Zobraziť galériu (6)
Lucia Šoralová

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Lucia Šoralová neobľubuje v lete extrémne horúčavy. „Vtedy prežívam len zašitá doma. Najradšej by som také leto strávila v jaskyni. To by bolo ideálne. Treba však robiť program deťom, tak sa snažím s nimi vychádzať buď ráno alebo zase až večer,“ zasmiala sa v rozhovore.

Leto v Prahe však i napriek vysokým teplotám považuje za zábavné. „Všade je kopec zaujímavých akcií, najmä pre deti. A na Petříne, kde bývame, sme ako v takej záhrade. Rastú tu špendlíky, slivky, jablká, hrušky a dokonca aj mandle. Minulý rok som urobila špendlíkové kompóty a už na začiatku jari sme nemali ani jeden,“ podotkla Šoralová.

Okrem Prahy trávila speváčka leto s rodinou i na Táloch. „Deti sú tam na golfovom tábore, čo znamená, že ich tam ráno dáme a o štvrtej si ich vyzdvihneme. Hrajú golf, plávajú a súťažia a to všetko v tej neuveriteľne krásnej scenérii uprostred lesa a kopcov. Nádhera. A my s Ondřejom tam hrávame tiež. Tento rok sme dokonca na Malom medveďovi vyhrali nočný golf dvojíc. Začína sa hrať až večer, keď padne tma a ihrisko sa nasvieti, takže loptičky mimo stredu fairway sa dosť zle hľadajú. Vyhrávajú tí, ktorí hrajú na rovné rany, žiadne iné sa tam totiž nájsť nedajú. A mimochodom, keď sme sa tento rok na Malom medveďovi o ôsmej večer stretli, tak sa v tom čase na Veľkom medveďovi na fairwayi na štrnástej jamke objavil naozajstný medveď. Našťastie tam vtedy nikto nebol. Tento rok som dokonca kvôli medveďom nemohla ísť ani na hríby a na maliny. Strašne mi to bolo ľúto, lebo na to sa vždy najviac teším,“ uviedla speváčka, ktorá sa s rodinou chystá ešte na Gran Canariu.

„Chodíme tam kvôli deťom do takého rezortu, ktorý je strašne pohodlný a pre deti ideálny. Sme pri piesočnatej pláži, ale deti aj tak väčšinu času trávia v hotelových bazénoch, ktoré sú tam úžasné. Je to také dvojtýždňové leňošenie, také že deti leňošia a my kmitáme okolo nich. Za mňa sú tie Tále oveľa lepšie,“ poznamenala s úsmevom talentovaná Bratislavčanka. „A ešte by som chcela toto leto detičky vziať na farmu Blaník. Minulé leto sme tam boli, no to boli ešte maličkí a nevládali to celé prejsť. Je to tam nádherné a pre mestské deti je to úplný raj,“ dodala speváčka, ktorá sa na jeseň opäť objaví na jednom pódiu s legendárnou českou skupinou Neřež, s ktorou odohrá spolu tri koncerty.

„Od začiatku prázdnin sme sa so Zdeňkom Vřešťálom a Vítom Sázavským nevideli, už to musím začať organizovať. Tieto tri koncerty sú však stále akýmsi pokračovaním šnúry, ktorú sme mali na jar, takže program bude úplne rovnaký. Otázka je, čo bude potom. Premýšľali sme nad vytvorením úplne nového zoskupenia - my traja a okolo nás ďalší dvaja, traja muzikanti a úplne nový vlastný repertoár. Uvidíme, čo s našimi plánmi urobilo leto,“ pousmiala sa Šoralová. „Mne sa to spojenie strašne páčilo, boli to pre mňa od vzniku La Almy asi najkrajšie koncerty, takže čo sa mňa týka, ja by som bola pre tú fúziu. Chcela by som to skúsiť,“ uzavrela.

Termíny jesenných koncertov Lucie Šoralovej, La Almy a skupiny Neřež:

15. novembra - Nové Mesto nad Váhom
16. novembra - Banská Bystrica
17. novembra - Bratislava

Lístky na koncerty kúpite v sieti Predpredaj.sk»

Viac o téme: Lucia Šoralová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu