Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mekymu Žbirkovi sa podarilo niečo výnimočné: Toto ocenenie ešte žiadny spevák nezískal!

Miroslav Žbirka Zobraziť galériu (7)
Miroslav Žbirka (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Slovenský spevák a skladateľ Miroslav "Meky" Žbirka sa zaradil medzi ocenené osobnosti medzinárodného filmového festivalu Park Film Fest v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne (23.-26.6.). Mosadznú tabuľku s jeho menom si včera podvečer pripevnil na moste vo Festivalovom parku a stal sa laureátom ocenenia Umelcova misia.

Žbirka je prvým a jediným spevákom, ktorý sa zaradil na festivale medzi ocenených hercov. "Prekvapilo ma to trochu, skoro každoročne dávajú Neberte nám princeznú, tak zase nemám výčitky svedomia. Doprial by som to mnohým iným spevákom a nie som jediný, ktorý sa objavil vo filme, niektorí aj vo viacerých. Takže možnože len začíname s nejakou tradíciou a je to otočené, nejdeme podľa abecedy," povedal dnes na tlačovej konferencii Žbirka. 

Miroslav Žbirka a cena Umelcova misia

V piatok (23.6.) večer na festivale premietli i film, kde si Žbirka zahral svoju najvýraznejšiu úlohu, a to muzikál Neberte nám princeznú. "V Neberte nám princeznú to nebolo pre mňa ťažké, pretože moju rolu vlastne hrali dvaja, to som bol ja a môj sveter. Dostal som krásny sveter a celý čas som v ňom chodil, neviem, či aj bol nejaký záber bez toho svetra," spomenul a zároveň podotkol, že si k tomu filmu odskočil ako spevák. "Samozrejme ma teší ocenenie a teší ma aj to, že som predsa len v živote dostal príležitosť hrať vo filme a zároveň som aj filmovým fanúšikom, preto som prijal pozvanie, pretože filmy ma fascinujú," dodal. 

Miroslav Žbirka
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Viac o téme: Miroslav ŽbirkaUmelcova misia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu