Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mojsejovej manžel zmaturoval: V 40-ke vysvedčenie z pochybnej školy!

František Kabrheľ Zobraziť galériu (5)
František Kabrheľ

NITRA - Väčšina študentov skladá skúšku dospelosti ešte pred dvadsiatym rokom života, manžel kontroverznej podnikateľky Nory Mojsejovej (58), František Kabrheľ, sa však pred maturitnú komisiu postavil až v 40-ke. Ako sa nám podarilo zistiť, úspešne to zvládol a tento mesiac si prevzal už aj vysnívané vysvedčenie. Háčikom však je, že povesť školy, na ktorej študoval, nie je práve najlepšia. Nielen, že mala v minulosti opletačky so Štátnou školskou inšpekciou, ale v jej súvislosti sa hovorí aj o podplácaní či finančných machináciách.

František Kabrheľ alias Versače si už môže vydýchnuť. Tento rok si totiž na súkromnej strednej škole v Nitre dokončoval skúšku dospelosti a ako sa nám podarilo zistiť, podarilo sa mu ju úspešne zvládnuť. Začiatkom tohto mesiaca si už prebral aj maturitné vysvedčenie.

Škola, na ktorej manžel podnikateľky Nory Mojsejovej študoval, však nemá práve najlepšiu povesť. V Nitre je známa tým, že sa na ňu dostane ktokoľvek a s finančnými prostriedkami ju aj ktokoľvek dokončí. „Hovorí sa o nej, že tá škola nemá úroveň, zlí učitelia, vôbec sa tam neučí, podplácanie,“ znie jeden z názorov na túto školu.

V minulosti sa tiež v jej súvislosti hovorilo o finančných machináciách. Kvôli tým bola na akademickej pôde dokonca vykonaná aj finančná kontrola, počas ktorej boli zistené viaceré nezrovnalosti. Výsledok z nej bol napokon postúpený aj orgánom činným v trestnom konaní. Nie je to však jediná perlička, ktorá nevytvára o škole práve najlepšiu mienku.

Pred pár rokmi mala škola opletačky aj so Štátnou školskou inšpekciou. Tá totiž zistila nepovolenú manipuláciu s odpoveďovými hárkami pri externej časti maturitnej skúšky. Vzniklo preto podozrenie, že ktosi pri opravovaní testov dopisoval maturantom správne odpovede. 

No a práve v tejto súvislosti sa pošuškáva aj o podplácaní a možnosti „úspešného dokončenia štúdia“ výmenou za „finančný dar“. Ako je to v skutočnosti, si nedovolíme tvrdiť.

Oslovili sme v tejto súvislosti aj samotného Kabrheľa. Na naše otázky ohľadom svojej maturity a zlej povesti školy nám však odmietol odpovedať. „Nemám záujem,“ odbil nás čerstvý absolvent. Nuž ktovie, možno skrátka len nie je hrdý na to, že jeho študentský život sa viaže k neslávne slávnej škole.

František Kabrheľ (v strede) si tento mesiac prevzal maturitné vysvedčenie.
Zobraziť galériu (5)
František Kabrheľ (v strede) si tento mesiac prevzal maturitné vysvedčenie.  (Zdroj: SOŠ Animus)

František Kabrheľ (štvrtý zľava) zmaturoval na nitrianskej strednej odbornej škole so zlou povesťou.
Zobraziť galériu (5)
František Kabrheľ (štvrtý zľava) zmaturoval na nitrianskej strednej odbornej škole so zlou povesťou.  (Zdroj: SOŠ Animus)

Viac o téme: František Kabrheľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu