Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chlapci z východu pobláznili Slovensko: Neuveríte, čomu vďačia za megaúspech

Kollárovci Zobraziť galériu (6)
Kollárovci (Zdroj: PR)

STARÁ ĽUBOVŇA - Slovenská folklórna skupina Kollárovci predstavila svoj najnovší klip len nedávno a už stihol vyvolať šialenstvo. Napriek tomu, že sa skupina netradične venuje ľudovej hudbe, talentovaným mladým mužom z malej goralskej obce Kolačkov v okrese Stará Ľubovňa sa podarilo osloviť už tisícky Slovákov a dôkazom sú aj čísla na sociálnych sieťach.

Kollárovci, ktorým sa do tradičnej slovenskej ľudovej hudby podarilo vniesť zaujímavý moderný podtón, oslavujú 20 rokov na scéne. Za ten čas sa im podarilo vydať 9 albumov a vybudovať skalnú fanúšikovskú základňu, ktorá sa neustále rozširuje. Môže za to aj ich najnovší singel Anka, Anka, s ktorým sa im podarilo osloviť státisíce. Zdá sa, že Slováci vďaka nim začali v 21. storočí opäť „fičať“ na ľudovej nôte.

Mladým mužom z východu sa piesňou o láske medzi hasičom Jankom a kráske Anke podarilo „zarobiť“ už takmer pol milióna vzhliadnutí na celosvetovej sieti YouTube za krátke dva týždne. Podobný úspech zaznamenali aj na známej sociálnej sieti. Tam si skladba vyslúžila viac než osemtisíc lajkov a dvetisícdvesto zdieľaní. Reakcie ľudí tiež na seba nenechali dlho čakať: „Pekná pieseň, chytľavá, klip parádny,“ vyjadrila sa jedna z fanúšičiek. „Ľudové pieseň v novom prevedení sú úžasné. Hneď sa chce človeku tancovať. Ďakujem, že staré piesne znovu ožívajú. Ste fakt naj naj naj kapela,“ pridáva sa chválou k stovkám pozitívnych komentárov ďalšia.Veď posúďte sami.

Hoci Kollárovci hrajú pomerne špecifický štýl hudby, iných hudobných žánrov sa vôbec neboja. Práve naopak, najbližšie to plánujú rozbaliť na NestvilleOpen Fest 2017 v Hniezdnom pri Starej Ľubovni, kde budú už 24. júna otvárať skvelý sobotňajší program. Pódium budú zdieľať s hviezdami ako Lucie Bílá, Michal David, Helena Vondráčková, Boney M a ďalší. Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke festivalu (http://www.nestvillepark.sk/podujatia).

VIDEO Kollárovci: https://www.youtube.com/watch?v=mXKV-YX_nDM

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu