Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

RETRO: Známe tváre z Markízy pred 20 rokmi!

Patrik Herman Zobraziť galériu (6)
Patrik Herman (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Zoznam.sk tento rok oslávil 20 rokov od svojho vzniku. Len o rok dlhšie je na trhu televízia Markíza. Pozrite sa, ako vyzerali známe tváre z obrazoviek v čase, keď naša stránka vznikala.

Patrik Švajda začínal v Markíze v roku 1997 ako moderátor Športu. K tomuto smeru má s vyštudovanou Fakultou telesnej východe veľmi blízko. O tri roky neskôr však presedlal na hlavné spravodajstvo, kde vytvoril dvojicu s Anetou Pariškovou, ktorú neskôr vymenila Martina Šimkovičová. Aktuálne sa v Televíznych novinách objavuje po boku manželky Zlatice Puškárovej.

Toto sú hviezdy Markízy?!

Jana Hospodárová začínala v Markíze ako 19-ročná a patrí k tým tváram, ktoré v televízii pracovali už v čase, keď sa na štart vysielania všetko ešte len pripravovalo. V priebehu rokov blondínka vystriedala viacero relácií - moderovala Teleráno, Reflex, Doma s Markízou, Cestoviny... A aktuálne hlási Športové noviny. 

Toto sú hviezdy Markízy?!

Henrich Krejča v televízii Markíza začínal ako redaktor Televíznych novín a neskôr ako moderátor relácie Paľba. Práca pred kamerami však v jeho prípade bola doslova vybojovaná - do Záhorskej Bystrice totiž prišiel mesiac po spustení vysielania a vtedajšej vedúcej spravodajstva oznámil, že by v televízii chcel pracovať. No hoci ho budúca šéfka spočiatku rázne odbila, nakoniec mu predsa len dala šancu. 

 

Toto sú hviezdy Markízy?!

Pre Kvetu Horváthovú nebola práca v Markíze prvou televíznou skúsenosťou. Svoju kariéru začínala už ako -násťročná na verejnoprávnych obrazovkách, no po vzniku Markízy prešla do Záhorskej Bystrice. Tam sa usadila v rannej šou Teleráno, v ktorej napokon s menšími prestávkami pôsobí dodnes. Navyše je neodmysliteľnou tvárou reality šou Farma a najnovšie moderuje aj publicistickú reláciu Reflex. 

Toto sú hviezdy Markízy?!

Danica Kleinová je ďalšou zo stálic markizáckeho spravodajstva. Prihlášku na konkurz do Televíznych novín podala v tajnosti - nevedela o tom dokonca ani jej mama. Napokon sa jej podarilo vybojovať si flek pred kamerami, pred ktorými pôsobí dodnes. No už nie len ako redaktorka, ale už aj ako moderátorka Novín o 17-tej. 

Toto sú hviezdy Markízy?!

Patrik Herman sa ľuďom z obrazoviek Markízy prihovára od samého začiatku. V Záhorskej Bystrici pôsobil spolu s Janou Hospodárovou ešte pred samotným spustením vysielania. Veď práve on hviezdil na reklamách k novovzniknutej televízii po celom Slovensku. Jeho meno je späté najmä s reláciou Lampáreň, ktorú robil dlhé roky. V roku 2014 však nastali zmeny a moderátor prešiel do Reflexu. 

Toto sú hviezdy Markízy?!

Známe tváre nie sú jediné, ktoré sa za 20 rokov zmenili. Myslíte si, že máte prehľad o udalostiach na Slovensku a zo sveta za posledné dve dekády? Tak sa určite otestujte v našom kvíze, porazte svojich priateľov svojimi vedomosťami a možno práve vy budete šťastným výhercom zájazdu v hodnote 3 000 €. Oslávte s nami 20. narodeniny portálu Zoznam.sk na 20rokov.sk.

Viac o téme: Jana HospodárováPatrik ŠvajdaKveta HorváthováDanica KleinováPatrik Herman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu